The Fall avalikustas info oma liidri surmast oma Twitteri-küljel. Smith oli hiljuti "veidrate tervisehädadega" tugevasti kimpus, mistõttu pidi möödunud aastal mitmeid esinemisi ära jätma.

Smithi partner ja ühtlasi The Falli mänedžer Pam Vander teatas kahetsusega mehe surmast ja lubas täpsemat infot lähipäevil.

Smithi peeti erakordseks laulukirjutajaks, ta nimetas oma eeskujudena muide teiste muusikute või esinejate asemel kirjanikke ja luuletajaid nagu Thomas Hardy, Philip K. Dick, Edgar Allan Poe ja HP Lovecraft.

Mees pani bändile The Fall aluse pärast pungist vaimustumist ja eriti just Sex Pistolsi kontserdil käimist. Ta leidis, et teeks ise paremat muusikat: "Mis iganes välja tuleks, see oleks parem kui see s*** punk, mida tollal kuulasin!"

The Falli esimene album "Live at the Witch Trials" ilmus 1979. a märtsis ja ansambel väljastas Smithi eluajal 32 plaati. Neist uusim ilmus alles mullu ja kannab nime "New Facts Emerge".

On ilmunud ka palju kontsertalbumeid ja kogumikke, tihti kusjuures Smithi tahte vastaselt. Kui neid arvesse võtta, on The Fallilt ilmunud Wikipedia andmetel 104 albumit!

Siin on kolm näidet bändi lauludest, mis kuuluvad ajalehe The Guardian väitel nende parimate hulka: