Propellerit on alates algusaegadest iseloomustanud ühelt poolt ülimalt professionaalsed pillimehed ja vaimukas helilooming, teisalt aga bändi ühe ninamehe Peeter Volkonski skandaalselt lõikav huumor, mis on leidnud väljenduse nii laulutekstides (nt "Helinälg" või "Punker") kui ka vahepaladena esitatud Albert Trapeeži luuletustes.

Juubelikontserdil astuvad üles kauaaegsed Propelleri liikmed Peeter Volkonski, Peeter Malkov, Peeter Määrits, Priit Kuulberg, Ain Varts, Riho Sibul ja alates 2013. aastast trummarina kaasa lööv Aneta Varts. 40 tegevusaasta jooksul on bändi kuulunud veel Urmas Alender ning Ivo Varts.

Tartu kontserdi külalisesinejaks on äsja Aasta Folkalbumi tiitli pälvinud "neozombiepostfolk" duo PUULUUP. Tallinnas astub aga üle kümne aasta taas üles Propelleriga võrdväärselt skandaalseks kujunenud ansambel KOER (unplugged).

Toimumisajad:

23. märtsil kell 20.00 Vanemuise kontserdimajas,
6. aprillil kell 20.00 Rock Cafés

Lisaks ilmub juubeli puhul juba 22. märtsil Propelleri topeltplaat nii vinüüli kui CD-na. Klassikaliste salvestuste kõrval jõuab uuele kogumikule ka palju esmakordselt helikandjaile jõudvaid stuudio- ning
kontsertsalvestusi – iseäranis põnevad on kontsertvõtted 1980. aastal Audru mõisapargis ning 2005. aastal Kadrioru staadionil toimunud esinemistest. Topeltvinüüliga on eksklusiivse lisana kaasas ka DVD, millelt leiab 2001. aastast pärineva kontserdi ning boonusena "Talvelaulu" (1987) ning "Propurii" (2000) videod.