Esmakordselt Eestisse saabuv Foreigner on maailmakuulus oma rokkballaadide poolest. Ligi kolmekümne tegutsemisaasta jooksul on edetabelite tippu jõudnud rohkelt ballade nagu “I Want To Know What Love Is”, “Waiting For A Girl Like You”, “Cold As Ice” jpt, teatas Delfile kontserdi korraldaja.

Eesti publikule on juba hästi tuntud ka ekstraordinaarne USA superstaar Alice Cooper, kes esines 2005. aastal Haapsalu lossihoovis kümnetuhandelisele publikule oma horror-showga Brutal Planet.

Maailmaturneel viibiva Cooperi seekordse show nimeks on Psycho-Drama, mille nimi tõotab vana-tuntud shokirokkari etendustele veel vindi peale keerata. Milliste veidrustega staar seekord laval hakkama saab, pole veel avalikustatud.

New Yorgis 30 aastat tagasi asutatud Foreigneri tee rokkmuusika tippu oli ülikiire. Juba bändi esimene album, mis sisaldas ka artisti esimest menuhitti “Cold As Ice”, müüdi ainuüksi USAs üle nelja miljoni koopia.

1980. aastal ilmunud albumi tähtedeks said superballaad “Waiting For A Girl Like You” ja rokilikum “Urgent”. Järgmisel plaadil nägi ilmavalgust ansmbli suurhitt “I Want To Know What Love Is”, mis on tunnistatud maailma üheks parimaks rokkballaadiks.

Viimastel aastatel on Foreigner taas aktiivselt lavalaudadel. Just hiljuti lõppes bändi edukas tuur koos Def Leppardiga.

Legends of Rocki teine superstaar Alice Cooper on üks värvikamaid muusikalegende ajaloos. Alustanud väiksest USA kolkalinnast, jõudis Cooper 1970te alguses leida oma originaalse show- ja muusikastiili. Albumid School`s Out ja Billion Dollar Babies tõstsid ta esimeseks omalaadseks shok-roki superstaariks.

Cooperi aastaid edenenud karjäär sai mitmeteks aastateks tagasilöögi 1970te lõpus, mil artist langes tugevalt alkoholi sõltuvusse.

Kõigile ootmatult tegi Cooper ülimenuka comebacki 1989. aastal albumiga Trash, millel oli ka artisti kaubamärk-looks saanud Poison.

Jätkates nüüd juba karjääri rahuliku pereisana ja suure golfihuvilisena, on Cooper ilmutanud mitmeid kauamängivaid nagu Brutal Planet ja The Eyes of Alice Cooper. Õige pea peaks lettidele jõudma ka artisti uus album.