21. juunil annab Tallinn Pärnule üle pealinna tiitli: Pärnu jõel Kesklinna silla juures toimuv tseremoonia algab sõudmise ja aerutamise regatiga. Vaatajate ette tuuakse erinevad veespordialad ja atraktsioonid, Pärnu Jahtklubi tähistab oma sünnipäeva klubi eskaadri Paraadsõiduga.

21. juunil on Pärnu Vallikäärus Watergate SPLÄSH! Kahel laval kümme bändi: Vaiko Eplik ja Eliit, Põhja Tallinn, Facelift Deer, Sus Dungo (LAT). Lisaks: Ziggy Wild, The Pedestrian Hit Squad, The Boondocks, Voice of Voices, At One Thirty, Statica. SPLÄSH! on ellu kutsutud Pärnu noorte poolt.

22. juunil kohtuvad festivali Watergate raames Pärnus Kalevi staadionil toimuvas meelelahutuslikus mängus Eesti ja Läti endistest tippjalgpalluritest ja tuntud muusikutest koostatud võistkonnad, et selgitada esimene Ruhnu karikavõitja. Eesti – Läti All Stars kohtumine on pühendatud 29. juunil toimuvale Eesti – Läti 100+ maavõistlusele. 12 aastat tagasi, kui Eesti ja Läti erinevad võistkonnad omavahel esimest korda taolise suurmaavõistluse korraldasid, olid Pärnu rannas vastamisi ansamblid Brainstorm ja Eesti muusikud. Matši kohtunik on jalgpalliliidu president Aivar Pohlak.