“Looduspark ei ole seda üritust kooskõlastanud, kuid me ei takista festivali toimumist,” ütles Otepää looduspargi direktor Merle Anton BNS-ile. Ta lisas, et loodab korraldajatega selle teema arutelu jätkata pärast festivali.

Kooskõlastuse vajalikkusele juhtis peo organiseerijate tähelepanu ka keskkonnaministeerium. Looduspargi administratsioon ootas neljapäeval vastust, kuidas kavatsetakse täita looduspargi seatud tingimusi.

“Meil on leping Otepää vallavolikoguga, mis ühemõtteliselt lubab meil Pühajärve ääres pidu korraldada,” ütles Beach Party pressiesindaja Ingrid Peek Eesti Päevalehele.

“Looduspargi lisakooskõlastust oleks meil vaja ainult juhul, kui pidu toimuks selleks ettevalmistamata kohas. Pühajärve laululava on aga mõeldud just kontsertide korraldamiseks ja mingit eraldi kooskõlastust seetõttu vaja pole,” ütles ta.

Looduspark ja keskkonnaministeerium on aga seisukohal, et pidu väljub Pühajärve laululava piirest, mistõttu on vaja looduskaitsjate kooskõlastust

Keskkonnaministri nõuniku Annika Velthut ütles Eesti Päevalehele, et Otepää vallal mingit õigust teha Pühajärve-äärsetel riigi omanduses olevatel maadel festivali pidamiseks lepingut, mistõttu leping Beach Party korraldajafirmaga OÜ BDG Kontsert on vähemalt osaliselt õigustühine.

“Keskkonnaministeeriumi eesmärk pole pidu nurjata, aga juhime tähelepanu, et looduspargi kooskõlastus on siiski hädavajalik,” märkis Velthut. “Osa festivali territooriumist on tõepoolest mõeldud kontsertide korraldamiseks, aga osa mitte.”

Postimees, kirjutas, et looduspargi nõue on, et külastajate arv ei tohi ületada 8000 inimest suvalisel ajahetkel. Müratase festivali territooriumil peab jääma alla 65 detsibelli ning seda peavad mõõtma sõltumatud eksperdid. Samuti pole korraldajad teatanud, millisel moel kavatsetakse kaitsta erosiooniohtlikke nõlvu.

“Neid nõudmisi ei peaks olema väga raske täita,” ütles looduspargi direktor Merle Anton.

Otepää vallavalitsus teatas BNS-ile, et tänavu on vald teinud suuri jõupingutusi koostöös festivali korraldajate, politsei, päästeameti ja Otepää elanikega ja ettevõtjatega, et muuta festivali turvalisemaks ja keskkonnasõbralikumaks.

“Koostöös politsei ning päästeteenistusega on kehtestatud nõuetele vastavad liiklus- ja parkimisskeemid. Esmakordselt on organiseeritud ametlikud telklaagrid ja parklad, kus külastajatele on tagatud turvateenus, meditsiiniline abi, pakihoid, prügikoristus, tualetid jne,” ütles Otepää vallavanem Aivar Nigol.