Finaali said Kärdla, Ott  Leplandi esinduses ning Kohtla-Järve ja Tanja Mihhailova.
Mõlemad lauljad läksid võistlustulle kolme lauluga, mis tulid esitusele nii vanade kui uute partneritega.

Publiku ennustuse kohaselt pidi laulupealinnaks saama napilt Kärdla. Tubli, Publiku lugeja! Panid täppi.

KÄRDLA JA OTT LEPLAND

Trump: Oti rõõmuks nõustusid koos temaga Kärdlat esindama Kõpu kitarristid ja eesti rokilegendid Riho Sibul ja Jaanus Nõgisto. Mehed üllatavad Metallica looga „Enter Sandman“. Oodata oli vägevat vaatemängu!

"Mulle meeldib, et Ott on olnud siin saate romantilisest noorukist rokkarini välja. See oli Kärdlale päris võimas avalöök," kiitis Ivo Linna. "Klassikute kaasamine toob ainult punkte juurde!"

Ženja arvates oli kütet loos täiega. "See stiil sobib sulle väga hästi, Ott!"

Anne Veski sai loost täieliku laengu, kiidusõnu voolab ojadena.

Siiani parim esitus: partneriks tädipoeg Karl-Erik Tamme, kellele on antud nii imeline lauluhääl kui kena välimus. Juba korra võitsid nad televaatajate südamed Rihanna looga „Russian Roulette“, kuid poiste sõnul kõlab lugu finaalis veel võimsamalt.

"Ma jäin lihtsalt sõnatuks," kiitis Anne Veski.

"No ega siin seda võidupärga ühe või teise kaela riputada veel ei saa," ei suutnud Ivo Linna otsustada, kumb talle rohkem meeldis, kas Ott või Tanja.

"Hääle kõlaline harmoonia on vapustav," oli Ženja lummatud.

Laul kodust: Ott kutsus endaga saatesse taas Kärdla Ühisgümnaasiumi segakoori, kuna suurepärase koostöö tulemusena on nad kodulinna juba väga edukalt esindanud. Seekord kanti ühiselt ette René Eespere laul „Ärkamise aeg“.

"Mul on kahju, et Hiiumaa on jäänud nii Saaremaa varju. Võin julgelt öelda, et olen nüüd sada korda enam Hiiumaa kui Saaremaa fänn, sorri," väljendas Ženja oma poolehoidu Hiiumaale.

"Ma pean ütlema, et olen ise seda laulu pidanud väga palju laulma, aga ei ole ammu nii head seadet kuulnud, võimas!" kiitis Ivo.

"Mina ei saa öelda, kumb mulle rohkem meeldib, kas Hiiumaa või Saaremaa. aga peab kiitma kindlasti seda, et Kärdla on võtnud oma südameasjaks see tiitel koju viia," jäi Anne diplomaatiliseks.

KOHTLA-JÄRVE JA TANJA MIHHAILOVA

Trump: Tanja trump on tants. Ta on Eestis üks väheseid artiste, kes suudab laval ühendada laulu ja tantsulise liikumise, pakkudes publikule professionaalset meelelahutust. Lauljatar kutsus finaali Ida-Virumaa ühe tugevama tantsukollektiivi „Radost“. Kohtla-Järve girlpowerit nägi ja kuulis Beyoncé loos „Who Run The World“.

"See on finaalile absoluutselt vääriline lugu. Mulle meeldib, et Tanjal on korraga kõik rauad tules!" hindas Anne.

"Ma ei ole elus nii ilusaid tantsijaid näinud," kiitis ka Ivo. "Tanja tulek oli massiivne atakk!"

"Sa tuled ja oled nagu sõjajumalanna," vaimustus ka Ženja.

Siiani parim esitus: Tanja jaoks oli valik lihtne, koos Iisaku segakooriga esitatud Ike & Tina Turneri lugu „River Deep, Mountain High“ pakatas energiast ja tõi Kohtla-Järvele ka finaalikoha.

"Ma jõudin ühele järeldusele, mille üle ma ei pea kaua vaagima - Tanja, sa oled kõige paremini liikuv Eesti laulja," oli Ženja vaimustuses.

"Mulle tundus, et koori pauer iga taktiga kasvas ja kasvas," kiitis Anne. 

"See lugu on läinud küpsemaks. Minu meelest on Tanja ürgselt naiselik, võimas, selline maaema, tänu kellele Eesti edasi kestab," polnud ka Ivo Linna kiitusega kitsi.

Laul kodust: Tanja sõnul tekkis tal väga hea lavaline keemia perekonnaga Räitsak ning just sel põhjusel laulis pere Tanjaga ka finaalis. Pereisa rõõmuks tuli seekord ettekandele eestikeelne laul, „Mu süda, ärka üles“

"Meeleolu oli muutlik," märkas Ivo, ent tunnistas, et talle siiski väga meeldis.

"Mina olen see inimene, kellel on õnn olla osa saanud nii vene kui eesti kultuurist ja Kohtla-Järve ei ole kindlasti mingi eraldi piirkond, vaid osa Eestist," toonitas Ženja. 

"See oli niivõrd liigutav, suurepärane laul," kiitis Anne peaaegu pisarsilmil.

Ekspertidena kommenteerisid finaaliesitusi Anne Veski, Ivo Linna ja Ženja Fokin.

„Laulupealinna“ võitja selgub rahva soovil telefonihääletuse tulemusena. 
Hääletus juba käib: Kohtla-Järve poolt saab hääletada telefonil 900 73 01 ja Kärdla poolt telefonil 900 73 02, kõne hind on 65 senti.