Lou Reed jõuab Tallinnasse tunnustatud kunstniku ja filmirežissööri Julian Schnabeli poolt lavastatud kontseptuaalteose “Berlin” showga, milles löövad kaasa London Metropolitan Orchestra, New London Children’s Choir ja Lou Reedi bänd.

David Bowie poolt New Yorgi kuningaks nimetatud Lou Reed on karjääri jooksul olnud teatraalne glämm-rokkar, depressiivne elupõletaja, avant-garde helilooja ja rock’n’roll staar.
Ta on avardanud roki sõnavara ja taluvuspiire tekstidega ülevõlli seksist, narkootikumide (kuri)tarvitamisest, dekadentsist, transvestiitidest, homoseksuaalsusest ja suitsiidipiiril kõikuvast depressioonist.

Ehedus, millega ta läbi oma karjääri elu värvikamaid tahke on kujutanud, lubavad tal olla nii David Bowie olulisim eeskuju ja pungi esiisa, kui kunsti-, romantika- ja avangardihuviliste iidol.

“On öeldud, et Lou Reed on rockmuusikas žanr omaette. Selles tõdemuses on nii tunnustust kui ka mõnesugust umbusku tema unikaalse, kuigi tõrksa ja kapriisse loojaloomuse vastu. Sest kuigi tal on aastatega välja kujunenud oma kindel ja arvukas publik, oleks raske nimetada mõnd artisti, keda saaks pidada tema otseseks järgijaks”, räägib muusikakriitik Tõnis Kahu.
“Lou Reedi ligikaudu 40 aastat kestnud karjäär on endas liitnud väga erisuguseid, lausa äärmuslikke muusikalisi ambitsioone, “normaalseid” poplaule ja raevukat müra, traditsioonilist rockmütoloogiat ja sissevaateid Ameerika boheemlikku kirjandustraditsiooni.

Läbi Reedi pika karjääri vältel on “Berlin” jäänud üheks omanäolisemaks kontseptuaalteoseks, mida näiteks New York Times on nimetanud “oma aja kõige tugevamaks ja originaalsemaks albumiks”.

“See on harukordne võimalus — taolise show loon ma vaid korra kolmekümne aasta jooksul. Te võite pärast lastele rääkida, et nägite Lou Reedi “Berlini” live”, sõnab muusik.
Koos Lou Reediga astuvad 11. juulil Tallinna Linnahalli lavale 30 inimest — puhk- ja keelpillide ansambel, lastekoor ning bänd.

Lou Reed kui kultusbändi The Velvet Underground asutajaliige, kuulub aastast 1996 Rock and Roll Hall of Fame’i.
Ta on Ameerika National Academy of Recording Art & Sciences’i “Heroes” auhinna omanik.
Prantsuse valitsus on muusikut autasustanud “Chevalier Commander of Arts and Letters” tiitliga.

Reed on osalenud mitmes filmis ja ka ise filmidele muusikat kirjutanud.

Reed on teinud koostööd ka mitmete uue põlvkonna artistidega nagu Antony and the Johnsons, mil osaledes “I Am a Bird Now” plaadil vokaalil ja kitarril ning Taani rokkbändi Kashmir plaadil “No Balance Palace”.
2007 aastal kirjutas ja laulis Lou Reed sisse dueti “Tranquilize” The Killersi laulja Brandon Flowersiga.

Piletid Lou Reedi “Berlin” kontserdile, mis toimub Tallinna Linnahallis, tulevad müügile reedel, 11. aprilli hommikul kell 10.00.
FBI ConcertClubi (www.fbi.ee) liikmed saavad aga pileteid osta juba teisipäevast, 8. aprillist.

value="http://www.youtube.com/v/WJpQJWpVJds">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/WJpQJWpVJds"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">