Alternatiivset muusikat viljelev girl-duo 4 AM, mis on ka ühtlasi Noortebänd 2017 poolfinalist, tõdeb, et kui nad varavalges kodudest liikuma hakkasid, olid kõik veel lootusrikkad, kuid juba Kohtla-Nõmmel rongilt maha astudes ootas neid ees ebameeldiv avastus. "Jõudes avastame, et mingit lubatud transporti meid ees ei oota ja nii peame täisvarustusega rändama võõras linnas umbes pool tundi."

Korraldaja Ivar Murd tunnistab, et hommikusest transpordist ei tea tema midagi. "Siis seal oli mingisugune möödarääkimine. Kui neile seda lubati, siis see oleks pidanud kohale jõudma. Ma tean, et järgmisel hommikul said nad kindlasti transpordi rongile, selle ma korraldasin ise."

Peale pikka reisi lõpuks festivalialale jõudnud muusikud avastasid, et ettevalmistused on veel käimas ning keegi kohal olevatest inimestest neid kuidagi aidata ei oska. "Saame teada, et majutusse pääsemiseni on veel paar tundi aega (lubatakse, et kell 12)."

Murd rõhutab, et informatsioon, mis kellaks esinejad tulema peaks, oli täiesti olemas. "Jällegi seal on see, et eks nad rohkem esinedes teavad ka, et peavad esinejate koordinaatoriga ühendust võtma, see inimene, kes neile alguses info edasi annab. Ma ei tea, miks nad seda ei teinud."

4 AM sai lavale kell 9 õhtul ning mõistagi ei hakka väsinud artistid siis enam koju sõitma. Neile oli korraldatud ka ööbimine, mis naiste sõnul oli täielik pettumus. "Leiame hoone ülesse, aga kedagi pole ja koht näeb välja nagu kummitusmaja. Meilt ei uuritud allergiate kohta ning nii pandi mind, tugeva astmaga, ööbima niiskesse ahiküttega majja, kus ma oleksin võinud öö jooksul surra."

Murd selgitab, et olenevalt aastaajast ei ole majutusega teatud piirkondades alati kõige lihtsam häid lahendusi leida. "Ida-Virumaal on hooajalise majutusega nii nagu on. Seda on piiratud kogused ja kõik ümbruskonna hotellid ja hostelid olime juba ära rentinud. Kaasaarvatud kohad Kiviõlis, Toilas, Mäetagusel ja nii edasi. See kõik oli nii nagu lihtsalt seal piirkonnas võimalik on. Hostelis ei saanud kummitada, sest kummitusi olemas ei ole."

Kuigi 4 AM on tuntud 2-liikmelise bändina, siis kurdavad nad, et kokku on neid siiski neli, kuid korraldajad polnud sellega toidu ja magamiskohtade broneerimisel arvestanud. "Meie neljaliikmelisele tiimile anti 2 majutuskohta ja 2 4€ väärtusega toidutalongi. Jah..."

Murd sellise probleemiga üldse ei nõustu ning kinnitab, et bändi väited ei vasta tõele. "Neil on bändis kaks inimest ja nad valetasid meile, et neid on bändis neli, et saada rohkem passe. Rohkem seda teemat vastata ei ole."

Kuigi laval tundsid esinejad end väga hästi, siis veest oli tungiv puudus, mida õnneks armsad kohviku töötajad leevendada aitasid. "Samuti ei antud meile tilkagi joogivett, siinkohal tänan Kohv putkat ja selle imelisi teenindajaid, kes lasid meil oma topse veega refillida. Big love!"

Murd leiab, et sellised ootused on juba veidi üle piiri. "Oi jumal, ma ei tea, natuke mingid imelikud ootused. Ma soovitaksin neil edaspidi pürgida Intsikurmule, kui neid sinna vastu võetakse."

Kuigi nurinat on palju, nautis 4 AM esinemist väga ja soovib ka festivalile tulevikus edu. "Loodan, et tulevikus festival areneb ja mõistab, et inimeste ohutuse ja tervisega ei ole mõistlik mängida ning, et esinejate valmisolek esineda on suures osas ka korraldustiimi vastutus. Edu edaspidiseks!"

Ka korraldaja jäi esinejate tehtud tööga väga rahule, aga Murd tõdeb, et kogemus aitab bändil teatud kaebustest ka kindlasti loobuda. "Nad olid muidu päris head esinejad. Ise kirjutasid ja jubedalt tahtsid tulla ja kahju, et nad pidid milleski pettuma. Aga eks see ole selline noore bändi asi ka, et ei tea veel päris täpselt, mis on alati võimalik ja mis ei ole. Aga küll nad õpivad."