"Seda muidugi peale pere ja armastus," täpsustab ta. Maire on nimelt suur muusika austaja ning eriti hindab ta Ameerika klassikat. "Oleksin hea meelega sündinud Ameerikas eelmise sajandi alguses, sest Suure Depressiooni ajal loodi nii palju erinevat muusikat!"

Loomingulisusel on Maire jaoks eriline roll. "Loomingulisus tähendab elamist üldse. See tähendab, kas tahan inimesega suhelda või mitte. Inimesega, kes midagi loob, saan olla kindel, et mul jätkub teemasid, millest rääkida, sest loomine on elamise vorm," ütleb Aunaste.

Eriti hindab ta aktiivseid inimesi. "Järjest vähemaks jääb neid, kel oleks aega millegi põnevaga tegeleda. Näiteks tahtsin kutsuda oma tuttavat märtsi lõpus toimunud Bruce Springsteeni kontserdile, mille peale kutsutu vastas, et kutsutu pole reisu mees. Kahjuks näen järjest rohkem seda, et paljud inimesed, kel on pere ja muud kohustused, ei soovi midagi muud teha - olgu põhjuseks raha, aja või viitsimise nappus."

Maire suhtub Firmabändi konkursisse väga positiivselt: "Minu arust on väga lahe, kui inimesed veel pärast tööd bändi teevad, sest see ju seob kogu kollektiivi. Veelgi toredam on, kui on võistlus, mis neile kollektiivile väljakutset pakub. Pealegi, minu meelest peaks firmapidudel mängimagi firmabänd, mitte kalli raha eest tellitud muusikud,"lisab Aunaste.

BändCämp Firmabändi esimesed eelvoorud toimuvad järgmisel nädalal, 11. ja 12. aprillil RockCafes, kus astuvad omavahel võistlema ˇkokku juba 12 bändi. 11. aprillil on ka Maire Aunaste bändide saatuse üle otsustamas koos teiste žüriiliikmetega.