Kaks piletit Transilvaania muusikafestivalile? See teeb kaks pinti verd, palun. Selline olukord võib kõlada nagu episood õudusfilmist, kuid Põhja-Rumeenias toimuva Untold festivali korraldajad pakuvad piletisoodustust inimestele, kes annetavad verd.

The Guardiani sõnul on Rumeenias pea kõige vähem aktiivseid doonoreid Euroopas. Kõigest 1,7% populatsioonist annetab verd ning enamik teeb seda alles siis, kui keegi nende lähedastest vajab vereülekannet.

Ammutades inspiratsiooni Rumeeniaga seostuvatest vampiiride ja Dracula müütidest, otsustasid festivali organiseerijad rajada veremakse ehk Pay With Blood, et tõmmata tähelepanu tõsisele probleemile.

Untold festival toimub 30.juulist kuni 2.augustini maalilises Cluj-Napoca linnas, mis pakub 30 protsendilist allahindlust kõigile, kes annetavad ükskõik millises Rumeenia verekeskuses verd enne 24.juulit. Lisaks antakse ära tasuta ühepäevapileteid inimestele, kes annetavad verd mobiilses vereannetuspunktis, mis pannakse kaheks päevaks püsti Bukarestis.

Väikese, kuid ülimaalt tänuväärse annetuse eest saab festivalil näha näiteks selliseid artiste nagu Armin Van Buuren, David Guetta, Wu-Tang Clan, Tom Odell, Boney M ja Mr.President.