Ameerika šokirokkari Marilyn Mansoni maailmaturnee “Rape Of World” algas käesoleva aasta juunis. Poole aastaga annab Manson ja tema bänd 93 kontserti Ameerikas, Kanadas, Kolumbias, Argentiinas, Uus-Meremaal, Mehhikos, Austraalias, Jaapanis ja veel 23 Euroopa riigis. 22. detsembril Saku Suurhalli laval toimuv
show
saab olema 2007. aasta tuuril viimane.

Kontserdi peaprodutsent Peeter Rebase sõnul on see esimene kord, kus maailmakuulus artist lõpetab oma turnee Eestimaa pealinnas. “Kõigil muusikutel maailmas on traditsioon tähistada turnee lõppu erilise esinemisega — lõppkontserdi vaatajatele on ette valmistatud rida üllatusi. Marilyn Manson on kuulus oma eredate ja isegi provokatiivsete showdega. Arvestades asjaolu, et Manson esineb Eestis esmakordselt ja see saab olema ainus kontsert Baltimaades, siis on selge, et publikut ootab Saku Suurhallis väga huvitav show.”

Marilyn Manson asutas oma bändi 1989. aastal. Läbimurre saabus 1993. aastal, kui bänd sai ettepaneku olla kuulsa Nine Inch Nailsi soendajaks. Samal ajal võttis NIN’i juhtfiguur Trent Reznor Mansoni oma plaadifirma tiiva alla. Sellest ajast alates on Marilyn Manson välja lasknud kuus albumit — “Portrait of an American Family” (1994), “Antichrist Superstar” (1996), “Mechanical Animals” (1998), “Holy Wood” (2000), “The Golden Age of Grotesque” (2003) ja “Eat Me, Drink Me” (2007), mis ilmus käesoleva aasta suvel ja on loodud Lewis Carrolli muinasjutu “Alice Imedemaal” ainetel. Bändi kogus on kaks Grammy nominatsiooni, rida autasusid telekanalilt MTV ning ajakirjadelt Billboard ja NME.

Marilyn Manson ei jätnud tähelepanuta ka teiste tuntud ansamblite loomingut — Eurythmicsi “Sweet Dreams”, Soft Celli “Tainted Love” ja Depeche Mode’i “Personal Jesus” kaverid on pürginud paljude maade edetabelitesse.

Marilyn Mansoni looming on korduvalt vaidlusi põhjustanud. Näiteks 1997. aastal toimus Ameerika senatis istung kaasaegse kultuuri mõjudest noortele, kus põhiteemaks oli arutelu bändi muusika üle. “Minu laulud on sellest, mis meid kõiki ümbritseb,” kommenteerib 38-aastane Marilyn Manson (sündinud Brian Hugh Warner). “Aga mõned inimesed on hirmunud — neile ei meeldi see, kuidas mina ümbritsevat vastu võtan. Ja mida ma ka ei teeks, eeldan ma, et see kutsuks esile elavad vaidlused. Siiski on kõik see minu provokatiivse imidži ja stiiliga kaasaskäiv osa ning see saadab alati mind ja minu loomingut.” Muusiku sõnul ühendas ta oma nimes kaks poolust: heleda — näitlejanna Marilyn Monroe ja tumeda — kurjategija Charles Mansoni, et näidata peent piiri, mis lahutab inimese elus suurepärast ja õudset, geniaalsust ja hullumeelsust.

22. detsembril esineb bänd Tallinnas järgmises koosseisus: Marilyn Manson (vokaal), Tim Skold (kitarr), Chris Vrenna (klahvpillid), Rob Holliday (basskitarr) ja Ginger Fish (trummid).