Esimesed uued lood kõlavad homme hommikul Maire Aunaste saates "Tõuse ja sära".

Intervjuus meenutab Marko Matvere, et talle endalegi on üllatus, kuidas 25 aastat tagasi Jaanipäeval, ühel toredal sõprade kokkusaamisel, osteti väikese maakoha Tarbijate Ühistu poest paar väikest lõõtsa ning nagu sellisel puhul ikka, peeti pidu ja musitseeriti.

Nii sündis tollest ööst ansambel, mis tänaseks vastu pidanud 25 aastat.

"Mõtlesime, et sellised toredad tillukesed lõõtspillid - paneme siis alustuseks "Väikeste Lõõtspillide Ühing" , võtab Marko Matvere ansambli nime saamise loo lühidalt kokku. " Ja nagu juhuslikel asjadel ikka, on omadus püsivateks saada, jäi ka see nimi meile alles kuni tänaseni", lisab armastatud laulumees ja näitleja.

Mehed on viimase koosseisuga mänginud juba 10 aastat. "Meid hoiab koos armastus mere vastu", ütlevad Pärnust pärit või selle linnaga seotud mehed ühest suust, kellest kaugeltki kõik pole muusikud. " Lõõtsa mängiv füüsika õpetaja Raido Koppel hoiab meil silma peal, et ansambel erinevate jõududega ikka toime tuleks nii merel, kui maal! ", viskavad mehed nalja.

Ka ei karda VLÜ järelkasvu, kellest Vanalinna Hariduskolleegiumi poiste bändiga Rhythm of Adventure kohtuti saate salvestusel.

Küsimusele, kas noored muusikud hingavad kuklasse, arvas Matvere VLÜ tuleviku kohta naerdes: "Saaks kaelast ära!".