Lüürilist popmuusikat sisaldava albumi lugude autor on Marten Kuningas ise, produtsent ja kaasautor on Sten Sheripov (Röövel Ööbik, Eliit). Kuningas on laulnud, komponeerinud ja mänginud kitarri bändides Leegitsev Sidrun ja Kosmofon ning on kaastegev vanakooli hip hop-grupis Doktor Normal. Ta on osalenud edukalt konkursil “Eesti otsib superstaari” ja juhtinud ETV-s muusikavideote saadet. Schillingul astub Kuningas üles uue omanimelise bändi ja uhiuue kavaga, mis koosneb esitletava debüütalbumi lugudest. Pärast kontserti saavad plaadiostjad ja autogrammihuvilised otse autorilt pitsi viina ja grillviineri sinepiga.

Käimasoleval nädalal ilmub ka kogumikplaat ja –kassett „Schampler 2012“, mis sisaldab parimaid palu seekordse Schillingu esinejatelt, sh avaldamata versiooni Marten Kuninga palast „Allveelaeva lugu“. Valimikku on võimalik võileivahinna eest soetada ka festivaliplatsilt.

Täna, 26. juunil kl 20:40 läheb ETV2-s eetrisse telesaade „Schilling 2012: Kapsa teekond“. Saates kõlab Schillingu esinejate muusika, vahepaladeks küsitleb reporter Kapsas festivalil üles astuvaid muusikuid. Saate kordus on eetris kõigest mõni tund hiljem – kl 00:10 ETV põhikanalil.

Schillingu muusikaprogrammi kuuluvad sel aastal Prince Rama (US), Hayvanlar Alemi (TR), Sean Nicholas Savage (CA), Fenster (US/DE), The Retuses (RU), Jaan Pehk, Ans. Andur, Marten Kuningas, Väljasõit rohelisse, Mirabilia ja Candy Empire.