Tallinna kontsert toimub ka Meltdown festivaliks ettevalmistuse raames — tänavu valiti Massive Attack selle Londoni unikaalse üheksapäevase muusika- ja kunstisündmuse kuraatoriks.

Just Massive Attack pani aluse nn. “Bristoli firmasaundile” ehk uuele muusikastiilile trip-hopile — sügavale ja õhulisele elektroonilisele segule džässist, hip-hopist, rokist ja soulist. Massive Attacki debüütplaati “Blue Lines ” (1991) peetakse albumiks, mis on mõjutanud oluliselt Suurbritannia muusikalist suunda. Lugu “ Unfinished Sympathy” kuulub kriitikute ja pressi arvates seniajani UK kõigi aegade kümne parima loo hulka.

Sel aastal valiti Massive Attack Londonis toimuva muusika- ja kunstifestivali Meltdown kuraatoriks. Nii sai ansamblist esimene bänd-kuraator selle unikaalse festivali 15-aastase ajaloo jooksul (varem on festivali kureerinud näiteks Elvis Costello, Nick Cave, David Bowie, Morrissey, Patti Smith, Jarvis Cocker ja teised kuulsad muusikategelased). Massive Attacki ideoloogilise juhi Robert Del Naja sõnul avaneb võimalus oma unistuste festival läbi viia vaid kord elus: “Me soovime, et tänavusel festivalil oleks ka poliitiline pool, mis peegeldaks meie mõjusid ja kinnisideid. Meie eesmärk on muuta festival põnevamaks huvitavate koostööprojektidega, millest osad on üllatavad ja teised ülimalt loogilised”.

Üheksa päeva kestev üritus hõlmab nii muusikat kui ka arutelusid, filmi ja kunsti ning selle programmi koostavad tänavu just Massive Attacki liikmed. Del Naja on ka bändi kodulehe blogis maininud, et oluliseks komponendiks Meltdowni programmi püstituse juures saab olema inimõiguste eest võitleva organisatsiooni Reprieve tegevus ja poliitiline sõnum.

Uue kauamängiva ilmumise eel annab Massive Attack Euroopas rea kontserte, milledest esimene toimub 9. juunil Saku Suurhallis. Tallinna kontsert on muusikutele tähtsaks etapiks ka Meltdown festivaliks ettevalmistusel.

BDG booking-mänedžeri Helen Sildna sõnul on Massive Attack bänd, kelle panust Briti muusika-skenele on võimatu alahinnata: “80ndate lõpust alates on nad alati midagi täiesti uut teinud: kasvades välja Bristoli klubi-skenest on neist tänaseks saanud poliitiliselt aktiivne, tugeva sõnumi ja ideoloogiaga kompromissitu koosseis, kes just sel aastal kureerib UK prestiižikamat kontseptuaalfestivali Meltdown.”

Piletid Massive Attacki kontserdile Saku Suurhallis tulevad müügile kõikides Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti esmaspäeval, 24. märtsil kell 10:00.

value="http://www.youtube.com/v/y1svI-owtWA">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/y1svI-owtWA"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">