Smilersi ninamees Hendrik Sal-Saller käis eelmisel nädalal saates "Vikerhommik", kus kritiseeris oma kolleege, kuidas nad karantiini ajal käitusid.

"Inimesed peavad aru saama, et meelelahutus ei ole see esimene asi, mida inimesel igapäevaseks eksisteerimiseks tarvis on. Tore muidugi, kui meie ala keegi aitaks ja seal on palju erinevaid mutreid, nupukesi ja nipleid, kuhu oleks vaja natuke õli juurde lisada, aga suures joones ei tasuks halada," ütles Sal-Saller "Vikerhommikus".

Ta lisas, et muusikutel pole mõtet sotsiaalmeedias kurta, kui palju neil esinemisi ära jäääb. "Kui sa kirjutad näiteks sotsiaalmeediasse, et oi nüüd mul jäi 40 keikat tegemata, siis tekib küsimus, et kas sa teedki iga kuu 40 keikat? Kui sa teed iga kuu 40 keikat, siis kuidas sul ei ole võimalik järgmine kuu näiteks ilma nendeta elada? Ma saan aru muidugi, kui sa terve aasta mitte midagi ei tee ja kõik keikad olid planeeritud märtsi- või aprillikuusse ja see kõik lendas vastu taevast, siis sorri, tõstan käed üles, kõik on õige, hala!" sõnas Sal-Saller.

Smilersi solist tõi ka välja, et muusikaala ongi valdkond, kus artistid elavad tihti teadmatuses tuleviku osas ja alati tuleb olla valmis tagasilöökideks.

Laulja Inger leiab, et eriolukorra ajal oli paljudel keeruline aeg, kaasaarvatud muusikutel.

"Kuid samas arvan, et mingi varuplaan peab alati olema, sest kunagi ei tea," sõnas Inger.

Laulja Merit Männiste ei leia, et ta oleks kohtumõistja, ning iga inimese situatsioon on ka erinev.

"Paljuski olen aga Sal-Salleriga ühel meelel. Kindlasti oli kriisiaeg muusikutele raske, aga raske oli see terve ühiskonna jaoks. Paljud sektorid ägavad ja vinduvad veel pikka aega," sõnas Merit.

"Arvan, et nn A-kategooria artistid teenivad oma arvukate esinemistega sellist honorari, mis peaks vōimaldama ka paar kuud pausi pidada ja kenasti hakkama saada. Pigem oli keeruline väiksematel tegijatel, kellel esinemisi niigi harvem ja tasud oluliselt väiksemad," leidis ta.

"Paljud ettevōtlikud ja lahtiste kätega muusikud leidsid kriisiajal elus püsimiseks ka muid lahendusi - kes töötas muul rindel, kes tegeles loominguga, salvestas või valmistus kriisijärgseks ajaks. Seega arvan, et hala mõningate inimeste poolt oli liiga paisutatud," rääkis Merit Männiste.