Alates loomishetkest Kalifornias 1981. aastal on Metallicast saanud üks suurimaid ja edukamaid artiste läbi aegade. Bändil on hiiglaslik fännibaas, mis jaguneb hästi organiseeritud fännklubide võrguks kogu maalimas. Piletid Metallica kontsertidele müüakse reeglina kiirelt läbi. Erandiks ei olnud ka Metallica kontsert Tallinnas 2006. aasta suvel — tookord kogunes Ameerika rokkarite mega
show
le Lauluväljakul ligi 80 tuhat pealtvaatajat. Aasta hiljem esines Metallica Helsingi Olümpiastaadionil — 55 tuhat piletit sellele kontserdile müüdi välja 40 minutiga.

Tänaseks on Metallica plaatide müüginumbrid ületanud 100 miljoni piiri. Metallica kaheksa stuudioalbumit “Kill ’Em All” (1983), “Ride the Lightning” (1984), “Master of Puppets” (1986), “…And Justice for All” (1988), “Metallica” (1991), “Load” (1996), “ReLoad” (1997) ja “St. Anger” (2003) on jõudnud kulla- ja plaatina staatusesse rohkem kui 40 riigis. Praegu töötab bänd oma üheksanda albumi kallal, mille väljaandmine on planeeritud sellele aastale.

Metallica looming on pälvinud seitse Grammy auhinda, kolm Billboard Music Awardsi auhinda, kaks American Music Awardsi auhinda, kaks MTV Video Music Awardsi auhinda ja Kerrang! Awardsi auhinda. Kolme ja poole aasta jooksul vändatud dokumentaalfilm bändist “Metallica: Some Kind of Monster” on maineka ajakirja Rolling Stone poolt nimetatud üheks parimaks filmiks, mis jutustab rock’n’rollist kui elustiilist.

20. juulil jõuab Metallica esimest korda Lätti. Ainsale kontserdile Baltikumis Riia Skonto staadionil tuleb müügile vaid 29 000 piletit.

Piletid Metallica Riia kontserdile tulevad müügile üheaegselt Eestis, Lätis ja Leedus esmaspäeval, 17. märtsil kell 10:00. Pileteid saab osta Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Esimesed 1000 seisupiletit tulevad müügile hinnaga 620 krooni.