Piletimüük algas esmaspäeva hommikul Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis ja Venemaal. Maailma üks edukamaid rockbände Metallica annab oma Põhja-Euroopa ainukese kontserdi Tallinnas 13. juunil, teatas kontserdi korraldaja.

Kontserdipiletite edukat müüki kommenteerib BDG juht ja show peaprodutsent Peeter Rebane: “Teadsime, et huvi Metallica vastu on väga suur nii meil kui naaberriikides. See, et me nii kiirelt, vaid kolme päevaga, kogu lauluväljaku täie ehk 70 000 piletit müüsime, ületas kõik meie ootused. Lauluväljak on ju Euroopa Kultuuripealinnaks kandideeriva Tallinna ja kogu Eesti suurim kontsertpaik.”

BDG asub läbirääkimistele Metallica esindajatega, et saada luba veel 5 kuni 10 tuhande pileti müüki panekuks. Bändi esindajate ja Peeter Rebase sõnul on see aga üsna vähetõenäoline. “Meie esmane eesmärk on tagada showle juba pileti ostnud vaatajate turvalisus ja teenindamine. Selleks on plaanis lisatualetid, teeninduspunktid ja parklad. Kui Metallica esindajad leiavad, et Lauluväljakule tohib veel paar tuhat piletit juurde müüa, siis anname sellest kohe ka avalikkusele teada. Arvan, et selle tõenäosus on siiski väike”, kommenteeris Rebane.

Metallica annab 13. juunil Tallinnas võimsa kahetunnise kontserdi. Ürituse mastaapsusest ja vägevusest annab aimu lisaks publikuarvule ka näiteks kontserdi tehniline produktsioon. Ettevalmistused ja ehitustööd algavad lauluväljakul juba kolm päeva varem. Rockikuningate heli-, valgus- ja pürotehnika saabub varakult suurte veoautode kolonniga, mille ülespanekuks kulub tervelt kaks päeva. Neli konteinerit eriefekte ja lavadekoratsioone saabuvad kaubalennukiga Antonov 124. Tagamaks kõikidele kontserdi külastajatele maksimaalne nauding laval toimuvast showst, paigaldatakse lava külgedele hiigel-ekraanid.

Metallica kontserti võib nimetada isegi omamoodi minifestivaliks — lisaks peaesinejale astub lavale veel kolm bändi: rockirindel tähelendu tegev Walesi bänd Bullet For My Valentine ning Eestist industrialiliider Pedigree ja mitmete auhindadega pärjatud populaarne rockbänd Tanel Padar & The Sun.