Metallica väisab Lätit suurejoonelise maailmaturnee “World Magnetic Tour” raames ning annab Riias “Arena Rigal” kaks kontserti kahel järjestikkusel õhtul. Esmakordselt Baltimaades annab bänd sisekontserdi ning esineb nn 360° laval, mis on paigutatud saali keskele. “Metallica tahab oma fännidele silma vaadata”, põhjendab bändi laulja James Hetfield lava valikut.

Metallica Riia kontsertideks vajalik heli- ja valgustehnika tuuakse kohale 13 rekkal, varustuse kogukaal ületab 60 tonni. Tuuriga sõidab kaasa 70 liikmeline meeskond, kes aitab lava ja show ettevalmistustega, lisaks on kohapeal abis 100 pealine lätlastest koosnev abimeeskond.  

2008. aasta oktoobris Ameerikas alanud turnee raames on Metallica andnud Euroopas ja Ameerikas juba üle 100 kontserdi ning sellele tuleb lisa tuleval aastal. “2009. aasta lõpus oleme veel Ameerikas, aasta alguses Lõuna-Ameerikas ja aprillis oleme tagasi Euroopas – sh ka Baltikumis”, räägib James Hetfield tihedast tuurigraafikust.

Piletid 17. ja 18. aprillil Riga Arenal toimuvatele kontsertidele on müügil alates 7. detsembrist Ticketpro internetipoes, Ticketpro kassas Solarises ja Eesti Kontserdi kassades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Narvas.