"Tegemist ei olnud üldsegi mitte mingi hullumeelsega - täiesti adekvaatne triiksärgi ja nahktagiga mees kõrvalmajast, ehkki natuke vintis," lükkab Atso juba eos ümber kujutluspildi, et süütajaks oli juhuslik vandaal. "Ta tuli enne kontserti minuga rääkima ja talle ei meeldinud, et me seal esinesime. Lapsed magavad ja nii edasi. Nõudis isegi mikrofoni, et tal on rahvale teadaanne. Ütlesime, et see on linna nõusolekul toimuv kontsert ja kui ei meeldi, siis rääkigu nendega, kes kontserti korraldavad - meie oleme lihtsalt pillimehed," sõnas Atso ja kinnitas, et kontsert lõppes pool tundi enne öörahu aega.

"Kui olime esitamas neljandat lugu, tuldi ja öeldi, et teil buss põleb," kirjeldas Atso edasisi sündmusi. Kontserti aga siiski ei katkestatud. "Me oleme ju ikkagi professionaalid," muheles ta.

Atso sõnul oli mees pärast tema mitte kuulda võtmist haaranud süütevedeliku, kallanud sellega üle bändi bussi ning ühe turvafirma auto, mille mees ilmselt samuti bändile arvas kuuluvat - ning pistnud tule otsa. "Ilmselt arvas ta, et turvafirma auto oli ka meie oma," sõnas ta.

Õnneks saadi leegi kiiresti kontrolli alla ning autod suudeti hullemast kahjust päästa. "Edasi tegeleb asjaga kindlustus, kasko on peal," sõnas ta ja ütles, et auto oli piisavalt korras, et bänd sellega siiski koju sõita sai. Mis mehest edasi saab, ei osanud Atso arvata: "Mis siin ikka saab, ilmselt ei saa eriti midagi. Aga arvestades, et peale meie sai kannatada ka kohalik turvafirma auto, siis võib arvata, et ta mõnda aega ühtegi tikku ei tõmba," sõnas ta, vihjates võimalikule kohalikule arveteklaarimisele.

Süütaja võeti kohapeal vahi alla, kus mees fotoreportaažide järgi paistis olevat meelemärkuseta ning veeti kahe politseiniku vahel patrullautosse. Atso sõnul ei tea ta, kas mees meelemärkusel oli või mitte, aga et YouTube'is on video üleval, kus on näha, kuidas mees kaamerasse silma teeb.

Kokkuvõttes sõnab Atso, et neil oli väga lahe kontsert. "Narva Kolledži inimesed ja linnarahvas on väga vastutulelikud ja kindlasti lähen ma Narva tagasi," rääkis ta ja rõhutas, et kindlasti ei tohiks juhtunut võtta Narva linna ja rahva suhtes negatiivselt. "Minu kogemuse järgi on igas linnas vähemalt üks idioot," sõnas ta ja ütles, et Narva inimesed olid väga mures, mis mulje neist juhtunu valguses jääb.

"Meie rong sõidab ikka edasi," võtab ta juhtunu naerdes kokku. Juba täna õhtul astub Metsatöll peaesinejana üles Rock Cafés, kus selgub Eesti raskerockibänd, kes sõidab esinema Helsingisse ühele maailma suurimale metalfestivalile Tuska Open Air.