Netiraadio on teinud üleskutseid annetada raskel ajal läbi nende keskkonna artistidele raha. Targo ja co vahendavad summasid siis täpselt nagu vaja. Vähemalt nii nad lubasid.

Muusikud tegid süsteemi kontrollimiseks teineteisele annetusi, aga hoolimata sellest, et viisakalt on aega möödas, keerleb või seisab see raha Netiraadio arvel.

Koos sõpradega testannetusi teinud helilooja ja muusik Vaiko Eplik sõnas: "[...] seni pole need summad kohale jõudnud, ega pole ka kuigi selge, keda täpselt toetada saab: artisti, autorit või fonogrammiomanikku. Tänase seisuga ma Netiraadio lehelt ka annetusvõimalust enam ei leia."

Mikk Targo on Eesti Autorite Ühingu juhatuse esimees ja tema tuntumate laulude hulka kuuluvad: "On küll hilja" (esitaja Code One), "Sa haara kinni mu käest" (Tõnis Mägi), "Sellest saab meie suvi" (Code One), "Neiu mustas kleidis" (2 Quick Start) jpt.

Kroonika pöördus annetuste ja rahaküsimuses ka Mikk Targo poole. Tema asemel vastas Digikultuuriaasta projektijuht Martin Aadamsoo. Kultuuriministeeriumi poolt algatatud Digikultuuriaasta on temaatiline fookus digitaalsele kultuurile. Selle alla kuulub ka Netiraadio.

"Kõik Netiraadios tehtud toetused on täies mahus edasi kantud toetuste saajatele ja enamus neist peaks olema ka juba käes. Toetused kandis edasi Eesti Esitajate Liit ja seda põhjusel, et otsustasime, et toetuste saajateks on justnimelt esitajad, kes eriolukorras ei saa kontserte anda. See tundus kõige õiglasem," sõnas ta.

Maksete tegemine venis, kuna mitmel puhul oli keeruline tuvastada toetuse saaja pangarekvisiite, aga tänaseks on asi korras. "Mul on väga hea meel, et kõik seotud osapooled loobusid oma tavapärasest osast, et kogu toetus jõuaks otse artistini: ERR fonogrammitootjana, Eesti Autorite Ühing, Fienta maksekeskkond, mille kaudu toetusi koguti," lisas Aadamsoo.

Aadamsoo sõnul võeti toetuse tegemine maha ühel põhjusel: see oligi mõeldud ainult eriolukorra ajaks ajutise abilahendusena meie muusikutele. "Nüüd, mil tavaline olukord on taastumas, ei ole põhjust seda üleval hoida ja Netiraadio jätkab loodetavasti oma senist tegevust Eesti muusika mittekommertsliku populariseerijana," selgitas ta.

"Kogu raha, millega toetati meie muusikuid on neile üle kantud ja mitte mingit muud rakendust sellele ei ole planeeritud," ütles Martin Aadamsoo lõpetuseks.