Veerandsaja konkursile registreerunud korraldaja-kandidaadi seast on muusikaspetsidest žürii välja valinud kaheksa parimat ning edasiseks sõelaks on vox populi ehk noored peoloomad ise. 

Lõppenud nädala jooksul tegi konkursile laekunud avalduste seast valiku MiMo žürii koosseisus The Baltic Scene veebiplatvormi vedaja Natalie Mets, Rabarocki ja Kosmikute raudvara Kristo Rajasaare, plaadipoe ja agentuuri World Clinic mootor Aivar Meos, kontsertsarja Leace & Pove korraldaja Mihkel Matkevicius, Von Krahli programmijuht ja ETV2 videoedetabeli „Eesti TOP7“ režissöör Ingrid Kohtla, ansambli Loits liider ja kogenud klubipidaja Ahto-Lembit Lehtmets ning EPLi muusikaajakirjanik Mart Niineste. Kahekümne viie ankeedi esitanud korraldaja-kandidaadi seast pääses veebihääletusvooru kaheksa tugevamat. Konkursile andis end üles ka kaheksa bändi, kellest jääb MIMO peosarja kindlate esinejatena veebihääletuse järgselt sõelale neli edukamat: Johanna Rannula, Rain Tettermann, Joosep Konsen, Janar Tiiroja, Mari Tarendi, Toomas Lasn, Marita Lumi ning Ragnar Roostalu. Hääletus nelja korraldaja ja esineja väljaselgitamiseks toimub ajavahemikus 13.05-19.05 konkursi veebilehel http://mimo.vonkrahl.ee/haaleta/. 

„Oli väga palju väga ulatusliku varasema kogemusega noori korraldajaid, kuid tundub, et noortel korraldajatel ei ole oskust ennast müüa, mistõttu nii mõnigi võimekas korraldaja võis kõrvale jääda,“ hindab laekunud avalduste taset noorim žüriiliige, end elavmuusika saripeoga „Leace & Pove“ tõestanud Mihkel Matkevicius. „Unistadada osatakse, kuid konkreetsetelt sõnastatud ideedest kellega, kellele, miks ja mida korralda tahetakse, jäi vajaka,“ nõustub žürii töös osalenud muusikaajakirjanik Mart Niineste. Endine klubipidaja Ahto-Lembit Lehtmets möönab, et usaldust äratasid ja valituks osutusid eeskätt kandidaadid, kel oli midagi ette näidata, ent loodab, et koolitusel osalevad ka need, kes esimest sõela ei läbinud: „Klubipidaja kogemus on näidanud, et nii päris algajaile kui tuntud tegijatele tuleb tihtipeale kontserdi korraldamise põhitõed uuesti ja uuesti üle korrata. Nüüd on tänu MiMo konkursile ning koolitusele võimalus seda teha meeldivalt mängulises võtmes kõigile huvilistele korraga.“

Järgnevatel Von Krahlis toimuvatel koolitustel, mis on avatud ka vabakuulajatele, räägitakse läbi peokorralduse erinevad tahud. Esimesel, 22.mail toimuval koolitusel on tulipunktis kontsertkorralduse etikett. Järgnevalt jälgib MiMo žürii, kuidas korraldajad kogemusi kasutavad. Mängureeglid on karmid — igale korraldajale on ette antud üks bänd ja vabad käed. Parim korraldaja selgub 17. juulil Von Krahlis toimuval MiMo galal.

Lisainfo ja kampaania ajakava:
www.mimo.vonkrahl.ee