Sündmus ühendab mitut samaaegselt suvepealinnas toimuvat minifestivali ning täidab ühtlasi ka augusti algusesse tekkinud festivalide tühimiku. Kohaliku kultuurielu eest seisev IN August on külastajatele tasuta.

Augustikuu keskel saab Pärnu kesklinnas asuvast Jakobsoni pargist festivali IN August epitsenter. Kui Rüütli tänava üks ots on tuntud Iseseisvuse väljaku poolest, siis peatänava teises otsas asub kirjanik Augusti Jakobsoni järgi nime saanud Jakobsoni park. Just nimelt sinna linnakultuuri armastajad suve lõpus kogunevadki.

Lisaks muusikale, toidule, performance-kunstile ja Eesti disainile on festival enda kanda võtnud ka keskkonda puudutavate teemade käsitlemise. Nii on festivalil toimuvatele paneelidele kutsutud kõnelema jätkusuutlikkuse spetsialistid, kellega koos saab muuhulgas mõtiskelda näiteks efektiivse prügikäitluse üle.

Keskkonda säästvatest eluviisidest kannustatud festival teeb kummarduse ka suvepealinna kirevale kultuurielule. Nii esinevad seekordsel festivalil vaid Pärnuga seotud muusikud nagu Erki Pärnoja, Sibyl Vane, ECHOLOVE jt. IN Augusti peakorraldaja Andres Tölpi sõnul annab seesugune programm nii linlastele kui külalistele hea ülevaate ambitsioonikatest muusikutest, kes Pärnut oma kodulinnaks peavad. Kõiki bände ühele päevale mahutada ei olnud võimalik (festivali põhipäev on laupäev), kuid heal tasemel kollektiive saab nädalavahetusel kuulda teisigi, kinnitab Tölp.

Oluline roll on ka Al Paldroki kureeritud rahvusvahelisel kunstiprogrammil. Nii tuuakse Pärnusse Diverse Universe Performance Festivali raames kunstnikke üle maailma ja avatakse koostöös IN Graafikaga mitmeid näitusi linna erinevatel ekspositsioonipindadel.

Tegevusi leiavad IN Augustil nii lapsed, noored kui täiskavanud. Täpse festivalikava ja lisainfo leiab SIIT.