Lõuna-Korea räppar Psy on suutnud küll toota maailmakuulsa hiti, kuid vähesed teavad, mis selle laulu taga tegelikult on. Nimelt sümboliseerib Gangnami linnajagu Seouli seda linnajagu, mille vahel saab paraleele tõmmata näiteks Beverly Hillsiga — kõik tahaksid sealt pärit olla, aga tegelikult ei ole ja siis käibki üks lõputu poosetamine.

Teisisõnu, Gangnami stiil mõnitab kõiki, kes üritavad olla need, kes nad pole ning teeb nalja kõige kulul, mida saab iseloomustada sõnaga wannabe. Iseasi, kui palju räppar Psy seda toonitada tahab, kui koreakeelne lugu, millest terve ülejäänud maailm ööd ega mütsi aru ei saa, on vaid mõne kuuga igasse riiki jõudnud.

Lõuna-Korea räpparist on saanud megastaar, keda kutsutakse igalpoole, kus on vaja midagi läbi lõigata, avada, esindada. Näiteks hiljuti tervitas Koreas toimunud Grand Prix Vormel-1 etapil teda terve staadion. Hiljem tantsiti võidutseremoonia ajal otseloomulikult gangnami stiili.

Kurioosne, kuid tõsi. Kuulsa laulu järgi tantsu keerutades saavad sõbraks isegi vangid ja vangivalvurid. Cebu linna vanglas tantsis 1500 mõrvarit, vägistajat külastajate ja turistide lõbustamiseks kõik ühes rütmis. Väidetavalt aitavat see moraalitunde parandamisele, mistõttu pannakse pidevalt sama stiili tantsima ka kõiki Korea politseinikke. Kas pole veider?

Vaata galeriid: