1. Rabarock - Järvakandi
Suviti toimunud Eesti suurim rockifestival tõi kaardile Järvakandi. Kui varem teadsid Raplamaal asuvat alevikku vaid klaasihuvilised, siis alatest 2005. aasta juunist hakkas Järvakanti kogunema hordide viisi muusikasõpru. Legendaarseks kujunenud festival leidsi paraku lõpu aastal 2012, kuid omal ajal tuuritasid sealt läbi näiteks The Stranglers, Ewert and The Two Dragons, Kosmikud, Anthrax, Blacklips, jpt.
2. Schilling - Kilingi-Nõmme
Üheksa suve järjest on kodmaiste hispterite meelispaigaks saanud Kilingi-Nõmme. Pärnu maakonna lõunaosasse jäävat alevikku külastasid varem vaid üksikd suvitajad, kuid pärast Schillungu alustamist on Kilingi-Nõmmest saanud melomaanide jaoks koht kuhu iga suvi sõita. Seda teab isegi Toomas Hendrik Ilvese autojuht, kes korduvalt oma bossi väiksele muusikanaudingule sõidutanud on.
Schillingul indiesõprade kõrvu on paitamas käinud teiste seas Merchandise, Vaiko Eplik & Eliit, Rangleklods, Kite ja Marten Kuningas.
Schilling toimub iga suvi juuli esimesel laupäeval.

3. Hard Rock Laager - Vana-Vigala
Pikaajaliste traditsioonidega Poti laada kõrval tegi Raplamaa küla Vana-Vigala tuntuks Baltimaade suurim raskemale muusikale orienteeritud üritus Hard Rock Laager. Higiste meeste juukseid lehvima on panud näiteks Metsatöll, Nevesis, Skyforger, Pedigree, Behemoth jpt.
HRL toimub iga suvi juuni viimasel või juuli esimesel nädalavahetusel.

4. Leigo järvemuusika festival - Leigo turistmitalu
Otepää läheduses toimuvat asuvat Lutike küla teavad klassikalise ja folmuusika huvilised tänu Leigo järvemuusikale, mis on regulaarselt toimunud alates 1998. aastast. Aegade jooksul on üles astunud teiste hulgas Läti Rahuvuslik Sümfooniaorkester, Neeme Järvi, No-Big-Silence, Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Vanemuise sümfooniaorkester.
Sel aastal saab Leigo järvemuusikat kuulata 31. juuli ja 1. august
5. Kaparock - Kohila
Kui Birgit Õigemeel tegi kodukoha Kohila tuntuks, siis põhjuse sinna sattumiseks on Kaparock. Minifestival, kuhu võib minna kogu perega suve nautima on Tohisoo mõisapargi lavalaudu pakkunud Eesti parimatele bändidele: Super Hot Cosmos Blues Band, Danie Levi, Nevesis, Genka, Elephants From Neptune, Karl-Erik Taukar jpt.
Kaparock tähistab suve algust iga aasta juuni esimesel laupäeval.
6. Intsikurmu - Põlva
Olgu, Põlvat teadsime me ilmselt juba enne Intsikurmu festivali, kuid kui paljud meist sinna varem sattusid? Intsikurmu metsapargis toimuv festival on kujunemas meie enda pisikeseks Positivus festivaliks ja meelitab muusikasõpru iga aasta rohkem kui eelneval. Laululava on vallutanud kahe tegutsemisaasta jooksul näiteks Instrumenti, I Wear* Experiment, Tenfold Rabbit, Odd Hugo, Chalice ja Frankie Animal.
Sel aastal on Põlvasse asja 31. juulil ja 1. augustil.
7. Juu Jääb - Muhu
Kui varem peale Muhu-usku Ivo Linna keegi pikemalt Muhus ei peatunud ja sõitsid otse edasi Saaremaale, siis alates 1997. aastast hakkasid saarele kogunema tulevikumuusika huvilised. Ajakavast on aja jooksul leidnud sellised nimesid nagu Napoleon Maddox, Bossa Electrica, Sergei Manukjan, Jason Rebello ja Clara Hill.
Juu Jääb toimug suviti juuli esimesel nädalal.

8. Tõrva Loits - Tõrva
Ka Tõrva pole just kõige väiksem külakolgas, kuid suvituslinn hakkas külastajaid koguma alles aastal 2008, kui alustas Tõrva Loits, mis on välja kujunenud üheks suurimaks ja vaatemängulisemaks suveürituseks Lõuna-Eestis. Laulu on Loitsul lahti löönud nii Singer Vinger, Birgit Õigemeel, Riho Sibul, kui ka Jaanika Sillamaa.
Sel aastal avab Tõrva Loits oma väravad 8. augustil Veskijärve veerel.

9. Amme Rock - Vasula
Vasula alevik Tartu maakonnas sattus kaardile tänu iga-aastasele rokkmuusika üritusele Amme Rock. Traditsiooniliselt tasuta üritus hakkas esmakordselt rokisõpru ligi tõmbama aastal 1997 ning üles on seal astunud näiteks Havana Black, HND, Kolumbus Kris, Dramamama ja Ziggy Wild.
Tänavune Amme Rock toimub juba sellel nädalal, 10.-12. juulil. 

10. Kloogaranna festival - Kloogaranna
Keila vallas asuvat Kloogarannat teadsid varem vaid kohalikud päikesejänkud, kuid neljandat korda tuure üles võttev festival meelitab peole aina rohkem linnakärast põgenejaid. Kaunil rannaliival on üles astunud rahva lemmikud Koit Toome, Põhja-Tallinn, Smilers, Terminaator ja Grete Klein.
Kloogranna ootab see aasta külastajaid 25. juulil.