Debüütalbumi „The Werg“ ilmumist on kaua aega oodatud nii kuulajate kui ka bändi enda poolt. Plaadimaterjal salvestati 2016. aasta maikuus Saaremaal, pärast mida on tiimiga aktiivselt tegeletud nii albumi helilise kui ka kujundusliku poolega.

Albumi salvestamine viidi põhiosas läbi Saaremaal, Vätta poolsaarel, kaunis mereäärses talus ning lisarajad talletati bändiliikmete kodustuudiotes Tartus ja Tallinnas. Salvestamise ja kokkumängu eest hoolitses bändi kitarrist ja produtsent Jüri Põld, kes sõnas, et album on heliliselt väga mitmekülgne. „Oleme albumi väljastamisel kõik ise algusest peale ära teinud, seega on album ülimalt ehe,“ ütles kitarrist ja produtsent, kes on tulemusega rahul.

Suur osa albumi terviklikkusest lasub ka kunstilisel kujundusel, mille autoriks on noor multidistsiplinaarne graafiline disainer Kristjan Kesküla (www.kriss.ee): „Mitmeid kuid oleme salaja sepitsenud, vorpinud ja visualiseerinud enda visioone ning lõpuks on meie eesmärgid saanud käega katsutavaks. Mul on olnud au luua bändi kogu nähtav külg ning väga palju ägedat on veel tulemas.“

The Werg viljeleb eksperimentaalset instrumentaalmuusikat – nad said laiema kõlapinna osaliseks 2014. aasta lõpus, kui osaleti edukalt konkursil Noortebänd, kus jõuti finaali. 2015. aasta suvel esineti erinevatel festivalidel, nende seas näiteks Positivus ja Intsikurmu Festival. 2016. aasta maikuus alustati omanimelise debüütalbumi salvestamisega, mis näeb ilmavalgust 16. märtsil.

Eri žanre ristava instrumentaalbändi esikalbum on füüsilisel kujul saadaval alates 16. märtsist. Samast päevast alates on bändi enda poolt väljastatud albumit võimalik soetada ka digitaalsel kujul suurimatest virtuaalpoodidest.

Plaadiesitluskontserdid toimuvad:
17. märtsil Tallinnas, Kultuuriklubis Kelm;
18. märtsil Tartus, Genialistide Klubis;
8.aprillil Riias, I Love You Bar’is.