Iga preemia suurus on 50 000 krooni, teatas Eesti Muusikanõukogu.

Tõnu Kõrvits pälvis heliloomingu preemia värvika panuse eest eesti orkestrimuusikasse.

Interpretatsiooni preemia sai Aile Asszonyi vokaalse meisterlikkuse ja säravate rollide eest.

Preemia muusikaelu jaoks olulise ja väljapaistva tegevuse eest pälvis Jaan Ross epohhi loovate muusikaraamatute ja teenete eest eesti muusikateaduse viimisel rahvusvahelisele areenile.

Žürii koosseisus Peep Lassmann, Toomas Siitan, Olav Ehala, Urvi Haasma, Jüri Leiten, Ülo Krigul, Timo Steiner, valis preemia laureaadid Eesti Muusikanõukogu liikmete poolt üles seatud 41 kandidaadi hulgast.

Preemiad antakse üle täna, 30.septembril Mustpeade majas kell 17.00 algaval Tallinna Filharmoonia sarja „Klaveripalavik” avakontserdil, mis on pühendatud rahvusvahelisele muusikapäevale ning kus koos Tallinna Kammerorkestriga, mida dirigeerib Juha Kangas esineb rahvusvaheliste konkursside ja 2004.a muusikanõukogu preemia laureaat pianist Irina Zahharenkova.

Muusikapreemiate väljaandmise ja kontserdiga tähistab Eesti Muusikanõukogu koos oma liikmete ja külalistega rahvusvahelist muusikapäeva.

Eesti Muusikanõukogu, mis katusorganisatsioonina ühendab Eestis tegutsevaid muusikainstitutsioone annab kuuendat aastat välja muusikapreemiaid tunnustamaks eesti muusikuid või muusikainstitutsioone.

2002 anti välja üks preemia mille pälvis ER Klassikaraadio

2003 aasta laureaadid -Erkki-Sven Tüür, Andres Mustonen ja varajase muusika ansambel Hortus Musicus, Valter Ojakäär

2004 aasta laureaadid -Helena Tulve, Irina Zahharenkova, Endel Lippus

2005 aasta laureaadid — Olav Ehala, Arvo Leibur

2006 aasta laureaadid — Toivo Tulev, Ivari Ilja, Andres Uibo