Üles astuvad spetsiaalselt legendi sünniaastapäevaks moodustatud kooslused:

ESTONIAN DREAM BLUES BAND
Chicago bluusi isa juubeli tähistamiseks kokku tulnud eriprojekt, mis hõlmab kolme põlvkonda Eesti muusikuid. Projekti koosseisust leiab lauljaid ja pillimehi ansamblitest The Sun, Ewert & The Two Dragons, Dramamama, Compromise Blue, Liis Lemsalu Bänd ja mujaltki, täpsemalt: Tanel Padar, Emil Rutiku, Mikk Tammepõld, Laur Joamets, Raul Ukareda, Kristjan Kallas, Viljar Norman, René Puura ja Indrek Tiisel.


ISMO HAAVISTO & ANDRES ROOTS

Samuti just Muddy Watersi 100ndaks sünniaastapäevaks loodud Soome-Eesti ühisprojekti kuuluvad Lahti laulja ja suupillimängija Ismo Haavisto, Karlova kidra-guru Andres Roots ja bassist Peeter Piik.

Muddy Waters (4.04.1913-30.04.1983) oli sõjajärgse Chicago blues’i rajaja ning tuntuim esindaja, lisades vanale kantribluusile linnabluusi rütmilist intensiivsust ja elektrikitarri tollal veel väga uudsena mõjuvat kõlavärvi. Tema mängitud-lauldud „Rolling Stone Blues“ sai ristiisaks seniajani veerevale briti igiliikurile The Rolling Stones ja ameerika rokiajakirjale Rolling Stone. Tema mõju 1960-1970ndate aastate rokkmuusika üldise kõla, instrumentide valiku, aga samuti ka uute alamstiilide tekkes on võimatu üle hinnata. 

Pühapäeva õhtul Estonian Dream Blues Bandi koosseisus esineva Compromise Blue kitarristi Raul Ukareda sõnul ei leidu rokkmuusikut, kes ei teaks Muddy Watersi lugu „Hoochie Coochie Man": „Seda pala või õigemini selle läbivat riffi võib ehk isegi kogu elektribluusi signatuuriks nimetada. Lugu on tegelikult kirjutatud Willie Dixoni poolt, aga just Muddy poolt kuulsaks mängitud. Paljud ilmakuulsad ja maailma muusikaajalugu mõjutanud mehed on nimetanud teda oma suureks eeskujuks, nende hulgas Jimi Hendrix, Eric Clapton ja Angus Young AC/DC-st."

Samuti EDBB-s lavale astuv Dramamama kitarrist Laur Joamets täiendab: ,,Muddyga seoses meenub mulle esimesena üks dokfilm, kus ta ütles, et alguses oli ta üks tavaline veoautojuht, kes käis vabal ajal väikestes kõrtsudes jämmimas, aga siis leiutas ta Chicago bluusi ja edasine on ajalugu... Üsna suureline avaldus, aga tõsi."

Läinud nädalal Soomes Muddy Watersi tribüütprojektiga menukalt lavaristsed läbinud Andres Roots on veendunud, et Watersi pärand puudutab põhjamaalaste psüühet nii siin- kui sealpool lahte:

"Soomes võeti meid väga hästi vastu ja Ismoga Mikkeli vanglas tehtud duo-etteaste jõudis suisa riigitelevisiooni uudistesse – YLE kodulehelt võib lugeda, et mõni vahetult enne kontserti vabadusse pääsenud vang olla isegi pahandanud, et ei saanud enam kuulama tulla." Täisbändiga esinemised olid Mikkeli festivalil Saimaa Blues, Kotka roki- ja bluusiühingu sünnipäevapeol Kairos, Järvenpää Puistobluesi juurde kuuluvas Diggariklubis ning Lahti legendaarseimas kontserdipaigas, kuuekümnendatel avatud Torvis."

Lisaks Muddy Watersi repertuaarist pärit lugudele tuleb kontserdil esitusele ka Haavisto ja Rootsi värske tribuutsingel "Muddy Waters/Morganfield Blues".

Uksed 18:00
Pilet 7€