1987. aastal Tallinnas loodud Röövel Ööbik, praeguses koosseisus Tõnu Pedaru (vokaal), Raul Saaremets (trummid), Sten Sheripov (kitarr, klahvpillid) ja Allan Hmelinski (basskitarr), on tituleeritud Eesti esimeseks indie-bändiks, kelle debüütkassett "Ilu" on pärit aastast 1989.
Aasta pärast teise albumi "Popsubterra­nea" (Stupido Twins, 1992) ilmumist lindistas bänd sessiooni legendaarse BBC saatejuhi John Peeli saate jaoks Londonis.
Nende kolmas kauamängiv “Psychikosmos” polnud aga enam indie vaid pigem house. Stiilimuutusega muutus ka bändi nimi – Röövel Ööbikust sai pea kümneks aastaks Una Bomba. 2005. aastal tuli Röövel Ööbik tagasi oma vana nime juurde ning ilmus album “Supersymmetry”. Bändi viimast “Ringrada” (Umblu/Universal, 2009) on Eesti muusika­kriitikud ja -spetsialistist pidanud aasta parimaks albumiks.

22 Pistepirkko on 1980. aastal Utajärvel loodud pop-rokk-kollektiiv, kelle muusikalised juured on 60ndate Briti ja Ameerika garage- ja psühhedeelses rokis. 1984. aastal ilmus bändi esimene kauamängiv Piano, Rumpu&Kukka (Klaver, trummid ja lill), järgmised albumid olid juba kõik inglisekeelsed: Ou Wee!, The Kings of Hong Kong (1987), Bare Bone Nest (1990). 22 Pistepirkko tuntuim lugu on “Birdy”, mis pärit 1992. aastal ilmunud albumilt Big Lupu.
22 Pistepirkko on kriitikute seas üks hinnatumaid Soome rokk-kollektiive. Bändi parimaks albumiks peetakse aastal 1994 välja antud Rumble City, LaLa Land, aga ka 22-Pistepirkko Drops and Kicks (2005) sai kriitikute poolt hea vastuvõtu.

Tuomari Nurmio (s. 1950) muusikukarjääri algusaegade loomingut peetakse Soome rokkajaloo klassikaks. 2005. aastal valiti Nurmio debüütalbum “Kohdusta hautaan” (1979) kriitikute poolt kõikide aegade parimaks Soome rokkalbumiks (Soundi 3/2005). Nurmio tuntuimad lood on näiteks ”Valo yössä”, ”Oi mutsi mutsi”, ”Hän on täällä tänään”, ”Lasten mehuhetki”, ”Punainen planeetta”, ”Tonnin stiflat”, "Rannanjärvi elää!”, ”Dumari” jne. Eelmisel aastal tähistas artist oma 30-aastast muusikukarjääri kontserdituuriga, mis kandis nime “Tuomari Nurmio & Hunajaluut: 30 vuotta valoa kansalle!” (Tuomari Nurmio ja meekondid: 30 aastat valgust rahvale!). Juubeliaasta puhul ilmus ka 7 CD-plaadist koosnev kogumik „Dumari – raskauttavaa todistusaineistoa 1979-2009”.

Naapurivisa kontserdid on toimunud 2003. aastast alates ning viinud Eestisse selliseid kooslusi nagu Viikate, Kotiteollisuus, CMX, Ismo Alanko Teholla, Maj Karma, Kauko Röyhkä ning toonud omakorda Soome publiku ette Metsatölli, Kosmikud, J.M.K.E jne. Kahe maa muusikakultuuri suhteid edendav Naapurivisa on kasvanud algsetest klubiõhtutest kahepäevaliseks minifestivaliks