Viimastel aastatel on näitlejanna Hele Kõrve pühendunud peamiselt perele, kuid peagi võib teda jälle sagedamini Linnateatri laval näha — 14. novembril esietendub Helega peaosas Diana Leesalu lavastus „Kurbus ja rõõm kaelkirjakute elus“, detsembris taastatakse Kõrve suurrolliga „Karin. Indrek. Tõde ja õigus. 4.“ (autor A.H.Tammsaare/Elmo Nüganeni tekst, Elmo Nüganeni lavastus). Lisaks valmib oktoobris tema ammuoodatud sooloplaat „Eluhõiked“.

Laulnud on Hele Kõrve enda sõnul kogu elu ning muusika on tema jaoks alati olnud oluline eneseväljendusvahend. Helilooja ja laulutekstide kirjutaja Maian Kärmas on varem välja andnud kolm sooloalbumit, millel ta ise oma laule esitab. Eakaaslaste, muusikute ja noorte emadena leidsid Hele ja Maian tööprotsessis palju omavahelisi kokkupuutepunkte. „Maiani lood kõnetavad mind mitmel viisil. Oleme mõlemad sarnaseid eluetappe läbi teinud ja neid „Eluhõiked“ väljendavadki,“ räägib Hele. „Maian Kärmase lood on suuremal või vähemal määral sündinud just elust enesest — sestap sai ka plaat nimeks „Eluhõiked“. Need laulud on minu jaoks pigem jutustused ja mul on hea meel, et mul õnnestub esitada uut Eesti muusikat. „Eluhõigete“ kontserti tasub võtta kui ühte kulgevat rànnakut.“

Mõned Maian Kärmase lood on valminud spetsiaalselt Hele Kõrve jaoks, mõned lood olid valmis juba varem. Plaadilt leiab ühe laulu ka Veiko Tubina sulest. Arranžeeringute autoriks ning dirigendiks on Rasmus Puur — noor, aga juba suurte kogemustega ja tunnustust pälvinud helilooja, kes on muuhulgas ka noorteorkestri Reaalmažoor asutaja.

20. ja 21. oktoobril kell 19 Salme Kultuurikeskuses toimuvatel plaadiesitluskontsertidel on lisaks Hele Kõrvele laval jazztrio koosseisus Kirke Karja (klaver), Heikko Remmel (kontrabass) ja Reigo Ahven (trummid) ning Noorteorkestri Reaalmažoor keelpillikoosseis, dirigent Rasmus Puur. Kontsert-etenduse kunstnik on Anu Konze, lavastaja Alo Kõrve.

Hele Kõrve plaadi annab välja Tallinna Linnateater. Piletid on müügil Piletilevis ja Tallinna Linnateatri kassas.