Festivali juhi Oleg Pissarenko sõnul on selle suve suursündmuse nimi – “Läänemere päike" – reedab festivali sisu. “Festivali eesmärk on luua keset lühikest Eestimaa suve neli rõõmsat päeva täis päikeselist muusikat ja elamusi ning tuua kokku rahvast igast ilmakaarest. Üle 700 aasta vanuse Narva Hermanni linnuse hoovi välilavale astuvad tuntud ja ilmateinud artistid kõikjalt Läänemere riikidest ja kaugemaltki. Stiililiselt kostub muusikat popist rokini, folgist jazzini ja indist bluusini,” ütles Pissarenko.

Baltic Sun festivali avab Kristjan Järvi orkestriga, mis koosneb Baltic Sea Filharmooniku, Baltic Academies Orkestri ja Narva Linna Orkestri muusikutest, ning publikut rõõmustavad praeguseks hetkeks avalikustatud artistid Alexander Rybak Norrast, Erja Lyytinen Soomest, ansambel The Crossroadz Venemaalt, Vaiko Eplik & Eliit, Radar & Koit Toome ning Curly Strings Eestist ja paljud teised. Esinejate nimekiri täieneb jätkuvalt ning muusikasõpru ootavad mitmed suured üllatused.

EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa ütles, et Baltic Sun on juubelisuve üks eredamaid muusikalisi hetki. “Eesti Vabariik 100 programm toob võimalusi tähistamiseks üle Eesti. Esmakordselt toimuv rahvusvaheline muusikafestival loob ideaalse võimaluse Narva taasavastamiseks tuntud artistide muusika ja kireva linnaprogrammi saatel,” mainis Rohumaa.

Värviline linnaprogramm avab Narva vaatamisväärsusi ning pakub muuhulgas ainulaadset võimalust sõita “jazzijahiga” piki Narva jõge mereäärsesse Narva-Jõesuusse. Kogu festivali vältel toimub Narva tänavatel, promenaadil ja parkides palju põnevat näitustest tantsuetteasteteni ja popup-kohvikutest laste mängupesadeni.

Esimene Baltic Sun on sünnipäevakink Eestile 100. juubeli puhul ja toimub EV100 pidustuste raames. Piletid on saadaval alates 18. aprillist Piletilevis.

“Baltic Sun ehk “Läänemere päike” on tõeline muusika ja rõõmu festival, kuhu on oodatud kõik, kes naudivad head muusikat, põhjamaa suve ja ehedat melu,” lisas Pissarenko.

Reedel toimus Tallinna restoranis JUUR Baltic Sun pressiüritus, kus tutvustati festivali programmi, kontseptsiooni ja artiste. Vaata pilte!