Kõik nimetatud bändid ka varem korduvalt Soome muusikalavadel esinenud. Seekordsed üleastumised leiavad aset aga põhjanaabrite tähtsaimal värsket kohalikku ja Balti regiooni muusikat tutvustaval talendiesitlusfestivalil. Kontsertidele on lisaks publikule oodata nii Soome muusikapublikut kui –spetsialiste, aga ka kaugemalt tulnud plaadifirmade, muusikakirjastajate, kontserdikorraldajate ja festivalide esindajad.

Odd Hugo mänedžeri Rein Kutsari sõnul on Lost in Musicul esinemine privileeg ja võimalus end näidata piirkonna jaoks tähtsal muusikasündmusel. “Oleme väljavalimise üle rõõmsad ning uhked. Esineme seal tänu kontsertidele Tallinn Music Weekil ning selle raames saadud kontaktidele. Tamperessegi läheme lootuses veel uusi kontakte koguda, mille abil edasi liikuda,” lisas Kutsar.

Eesti artistidest on varasematel aastatel Lost In Music festivalil esinenud Argo Vals, Talbot, Mari Kalkun, Gorõ Lana (2012), Ewert and The Two Dragons, Nevesis, Metsatöll, Pastacas (2011), Orelipoiss, Bedwetters (2010) ja Iiris (nii 2010 kui ka 2011. aastal).

Lost in Music festival toimub 16.-19. oktoobril Musiikki & Media muusikatööstuse konverentsi raames. Konverents keskendub muuhulgas teemadele nagu muusikaeksport ja –import, muusika striimimine ja muusikatööstuse tulevik, sisenemine Venemaa turule jpm. Esinejate nimistus on üle 100 artisti, kavast leiab nii raadiosõbralikku pop- ja rokkmuusikat kui ka eksperimentaalseid ülesastumisi ja raskemuusikat.

Eesti bändid Lost in Music festivalil Tamperes, 16.-19. oktoobril 2013:

Neljapäeval, 17. oktoobril
Sibyl Vane kl 22.00, Ravintola Arttur
Tallinn Daggers kl 23.00, Doris

Reedel, 18. oktoobril
Elephants from Neptune kl 23.00, Doris

Laupäeval, 19. oktoobril
Odd Hugo 00.30, Telakka