Esikümnesse mahtusid veel DND “Kõikide haiguste ravi”, Sibyl Vane “Sibyl Vane”, Liblikas “Unholy Moly”, Lexsoul Dancemachine “Sunny Holiday in Lexico”, Pedigree “Standard Sundown”, Genka ja Paul Oja “Mixtape no1” ning Kosmikud “Sügis sanatooriumis”.

Lihtsas ja lõbusas hääletuses olid reastatud pea kõik kodumaised täispikad ja lühiplaadid – kokku 240 kodumaist albumit. Hääletusel sai anda nii poolt- kui vastuhääli, märkides iga ilmunud albumi juures, kas meeldis või ei meeldinud ning hääletuse tegi lõbusamaks reaalajas vastavalt häältele end sättiv nimekiri. Omad järeldused võib teha ka kolmandast valikust, kus sai ausalt üles tunnistada, et antud plaati aasta jooksul ei kuulanud.

Võitjabändi Nevesise “Pink Magnet Masters” on salvestatud kooseisus Erki Reim (kitarr, vokaalid), Bert Järvet (bass), Ken Koemets (trummid) ja Kiina Vargo (kitarr, klahvid, taustavokaal). Järjekorras teine album seikleb rockmuusika eri alam-žanreis, nii järgides kui ka järgimata neis kehtivaid traditsioone ja reegleid. Lüüriliselt on album küllaltki eneseirooniline ning inspireeritud läbielatud emotsioonirohketest hetkedest ning abstraktsed laulutekstid jätavad tõlgendamiseks palju kuulajaile endile. Materjal lindistati Tartus Ö Stuudios, produtsent Martin Kikase käe all. Albumikujunduse on toonud ellu kunstnik Andres Rohtma, mis visuaalselt aitab tuua esile albumil peitvad erinevad koletised, mis ei pruugi olla algselt nii selgelt nähtavad.

Teise koha haaranud kitarristi ja helilooja Erki Pärnoja täispikk “Efterglow” on jätkuks 2015. aasta lõpus ilmunud debüüt-EP-le “Himmelbjerget”. Lood kirjutas Erki üksi, aga salvestas koos trummari Ulrik Ordingu ja klahvpillimängija/produtsendi Filip Leymaniga. Mõnes loos teevad kaasa ka live-bändi liikmed Jonas Kaarnamets ning Peedu Kass, samuti Erki elukaaslane Anna Põldvee. 8-osaline rännak “Efterglow” on võtnud vaatluse alla emotsioonide skaala, mis mahutab endasse lahkumist, loobumist ja lõplikkust puudutavad toonid. Melanhoolne, meditatiivne ja mõtlik seisundimuusika on kantud kaugelt kajavatest kitarridest ja igatsust täis muusikalisest nostalgiast, mida võib võrrelda kõigile tuttava suvelõpu-nukrusega.

Ansambel Kurjam koosseisus Marko Sigus (vokaal, kitarr), Kristjan Jaan Pärn (kitarr), Priit Liiviste (basskitarr) ja Olavi Sander (trummid) avaldas uue albumi pärast kuut aastat kestnud ränka tööd. “Surm tappis ära” on salvestatud 2017. aasta alguses Tartus, Clockwork stuudios. Heliinsenerid Silver Lepaste ja Elijah Ivanov. Masterdas Lauri Liivak oma kodustuudios. Album on bändiliikmete endi sõnul eelmistest kiirem, kurjem ja konkreetsem ning näeb ka palju ilusam välja.

Kogu edetabeli koos albumite kuulamisviidetega leiab SIIT!

Rada7.ee on alates 1999. aastast tegutsev vabatahtlike panusel põhinev muusikaleht. Aastal 2015, esimesel Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad galal, hinnati aastatepikkust panust “Aasta Meediakanali” tiitliga ning järgnevatel aastatel nominatsiooniga kolme parima hulgas.