Tihtipeale stoner-rocki võrdkujuks peetud mees on sagedasti külalisena kaasa löönud oma sõprade plaatidel ja projektides — Masters Of Reality, Mark Lanegan Band, Eagles of Death Metal ja Turbonegro on vaid mõned näited selles reas. Kurikuulsa alasti rokkimise tõttu on Nickil võimuesindajatega alatihti sekeldusi olnud, kuulsaim neist vast arreteerimine Brasiilias, peale esinemist festivalil Rock in Rio.

Viimastel aastatel on Nick oma 1997.a. loodud bändiga Mondo Generator seganud punk-rocki erinevate stiilidega nagu western ja folk. Albumid „Cocaine Rodeo” ja „A Drug Problem That Never Existed” on ilmekaks näiteks selle laulukirjutaja, multiinstrumenatlisti ja laulja mitmekülgsest andest. Mondo Generatori viimane album „Dead Planet: SonicSlowMotionTrails” ilmus 2006.a. sügisel ja võeti muusikapresssi poolt kiidulauluga vastu.

Nick Oliveri and The Mondo Generatori kontsert on nende kaubamärgiks: lavalt valatakse alla kontrollimatu ja vihane punk-rock. Peale mõningaid esinemisi Euroopas lendab bänd tagasi Ameerikasse, et osaleda pea veerandsaja kontserdiga mainekal rändfestivalil Ozzfest.