Noorteorkester Reaalmažoor on viis aastat tagasi Tallinna Reaalkooli õpilaste baasil loodud 18-liikmelisest õpilasorkestrist välja kasvanud, nüüd juba ligi 50-liikmeline kollektiiv, kuhu kuuluvad noored pea kõikidest Tallinna muusikakoolidest ja mujalt. Orkester on nüüdseks oma tegevusega tuntust kogunud ja kõlapinda leidnud terves Eestis. Reaalmažoor on andnud üle 50 kontserdi Eesti suurimatest kontserdisaalidest kuni Suure Munamäeni ja teinud koostööd enam kui 30 kodumaise artistiga (Nele-Liis Vaiksoo, Hanna-Liina Võsa, Kaire Vilgats, Liisi Koikson, Hannaliisa Uusma, Evelin Võigemast, Tõnis Mägi, Lauri Liiv, Märt Avandi, Priit Võigemast, Jarek Kasar jt).

„Reaalmažoori eesmärk on olnud algusest peale mitteklassikalise muusika esitamine ning sellele oleme tänaseni suutnud edukalt kindlaks jääda ja see on ka peamine tunnus, mis meid teistest Eesti orkestritest eristab,“ arutles orkestri üks loojatest, dirigent Edmar Tuul. „Lisaks soovisime anda noortele muusikutele võimaluse end ka akadeemilisest keskkonnast väljaspool arendada, kogemusi saada, end „välja elada“ ja – mis peamine – koosmängimisest rõõmu tunda.“

Üle pika aja annab Reaalmažoor päris oma kontserdi ja seda just oma 5. tegevusaasta lõpule jõudmise puhul, kuna pole tavaline, et selline puhtalt noorte – olid orkestri loojad kollektiivi loomise ajal ju veel põhikooliealised – omaalgatuslik projekt kestab niivõrd kaua ning pakatab elujõust ja nooruslikust energiast ka nüüd.

"Ootame oma sünnipäevale kõiki neid, kellele meeldib sümfooniline poppmuusika ja orkestri saatel esitatav kergemuusika. Kindlasti loodavad meie head sõbrad, artistid kohata publikus oma austajaid, kuna ka nende jaoks on see eriline ja harukordne üles astuda suure orkestriga,“ kutsus Tuul kõiki Reaalmažoori 5. sünnipäeva kontserdile. Milline sünergia sellises koosluses sünnib, selgub juba 1. juunil Estonia kontserdisaalis.