Peaprodutsendi Juhan Paadami sõnul arvati juba mitmendat aastat Eestis tegutseva kirikuõpetaja laul “Set Me As A Seal” kümne finaaliloo hulgast välja seepärast, et üks laulu kaasautor Jo Hegle Sjaflot pole Eesti resident ning tema nimi oli märgitud vaid laulutekstilehele. Tõik selgus esmaspäeva õhtul pärast Paadami kohtumist laulu autoritega, kirjutab SL Õhtuleht.

“Set Me As A Seal” asemel pääseb eurolaulu võistlustulle 11. kohale jäänud laul “Have You Ever”, mille viisi autor on Karel Kattai, teksti loonud Urmeli Niit ja esitaja noor andekas Rebecca Kontus. See on neljas pala, millega Rebecca võistlusele pääses — nimelt teeb tütarlaps kaasa ka ansamblis Glow kahe ning Suntribe`i koosseisus ühe lauluga.

“Kahju muidugi, Eurovisioon on fantastiline, olen kaua aega ka “Eurolaulu” fänn olnud, aga see pole maailma tähtsaim asi,” nentis Bard Norheim, “aga parem ongi, et nii läks. Mõtlesime, et teeme ausalt ja avalikult, et kõik on korras, kuid kui selgus, et see reeglitega ei sobi, siis me ei tahagi. Tunnen end nüüd päris vaba ja rahulikuna. Muusika on mõnus asi, mida teeme kindlasti nende inimestega koos edasi.” Ta loodab, et “Set Me As A Seal” hakkab peatselt kõlama Eesti raadiojaamades.

Esimest korda saabus Norheim Eestisse 1992. aastal pärast keskkooli lõpetamist. Töötas vabatahtlikuna umbes aasta, käis seejärel Eestis oma 50 korda, kuni naasis poolteist aastat tagasi koos perega — abikaasast kirikuõpetaja ning väikese tütrega.

“Tegutseme naisega luteri kirikutes, meie eesmärk on arendada noori Eesti kirikujuhte, teeme seda Tallinnas Jaani kirikus ning mujalgi Eestis. Korraldame seminare, festivale, laagreid ja kirjutame juhtimisraamatut,” räägib ta.