Samuti esiteleb Troitski klubis Von Krahl oma raamatut, mis ilmus kümne aasta eest Inglismaal nime all „Back In The USSR”. Ühtlasi mängib Troitski ka temaatilisi plaate. Muide, Tallinnast sõidab see maailmakodanik edasi Helsingisse, kus esitleb soome keeles ilmunud raamatut „Viimane Vene Diversant”.

2007. aasta novembris kirjutas ajakiri Rolling Stone retsensioonis raamatule „Back in the USSR”: „Vene muusikaajakirjanduse esiisa, kosmopoliit, hedonist ja küünik Artemi Troitski pole oma uude raamatusse kirjutanud midagi uut. Sirbi ja vasara pildiga kaane all peitub see sama kümne aasta eest ära tehtud töö, mille Teie, lugeja, varastasite ehk rajooniraamatukogust, meelitasite välja sõpradelt või millest olite lihtsalt kusagilt kuulnud. Tõenäoliselt on selle raamatu näol tegu napi vene muusikakirjanduse kõige kauem oodatud uustrükiga ning nagu näitab ülelugemine, ka kõige ausama raamatuga sellest samast rokist.”

Oma raamatus käsitleb Troitski ka Eesti popmuusikat ja see, kes vähegi lugeda viitsib, leiab nii tekstist kui piltidelt mitmeid tuttavaid nägusid.