Eile andis linnapea Anatoli Lokot loa aktivistidel ka avalik protest korraldada, vahendab Itar-Tass. Linnavalitsus andis teada, et kaalub ka palvet kontsert ära keelata.

"Marilyn Manson propageerib perekonnavaenulikke väärtusi ja allakäinud elustiili, mis omab meie kasvavale põlvkonnale väga sügavalt negatiivset mõju," leiavad protesteerivad õigeusklikud.

Mansonit süüdistatakse mitme Venemaa seaduse rikkumises, pidades silmas eelkõige kurikuulsat homoseksuaalset propagandat puudutavat seadust. Rokkari show-elemendid nagu piibli põletamine, "ketserlikud" laulud ja preestrikostüümis tantsimine riivab õigeusklike sõnul aga jumalakartlike usulisi tundeid.

Manson teatas oma plaanist Novosibirskis esineda vahetult pärast seda, kui tema Kiievi kontsert sealse ebastabiilse olukorra pärast ära jäi. Algselt oli rokkaril koguni plaanis Siberi-tuurile minna, kuid ka see tühistati.

Artisti esindajad ei ole situatsiooni seni veel kommenteerinud.

Manson ei ole esimene rokkbänd, kes on hiljuti Venemaal probleemidesse sattunud. Poola black metali bänd Behemoth saadeti viisaprobleemide tõttu riigist välja ning said mitmes linnas tunda ka usuringkondade pahameelt. Ameerika bänd Bloodhoung Gang sattus aga pahandustesse, kui grupi kitarrist toppis endale Odessa kontserdil Vene lipu püksi, tõmmates endale kaela "vihavaenu õhutamise" paragrahvi, mis näeb ette kuni viieaastase vanglakaristuse.

The Moscow Timesi kinnitusel on kontserdikorraldajatel seoses poliitiliste pingetega järjest keerulisem lääne bände riiki esinema saada - seda nii kohalike suhtumise kui ka turvalisuse kaalutlustel.