„Mõni aasta tagasi esinesin lastelaulude kavaga Piip ja Tuut Mängumajas ning pärast seda kontsert tekkis minus suur tahtmine seda kava edasi arendada ning ka plaadile talletada, sest lastega saadud vahetu kontakt oli väga inspireeriv ja eriline,” selgitab Võsa plaadi tegemise tagamaid. „Miki merehädas” plaadi tegemist innustasid ka Hanna-Liina sõbrannad, kel oli hiljuti pisipere tekkinud.

„Mu head sõbrannad, kes olid äsja emaks saanud, hakkasid mulle peale käima, et ma midagi väikeste laste jaoks salvestaks, mida neil oleks ka tore kuulata ning sõbrannade käsk on mulle kohustuseks,” meenutab Võsa plaadi tekkelugu.

„Miki merehädas” on mõnusaks kuulamiseks nii lastele kui ka lapsevanematele, sest plaadil kõlavad krutskeid täis laulud, mis annavad ideid uuteks põnevateks mängudeks, aga ka rahulikud unelaulud, mis aitavad puhata, kui päeva mängud on saanud mängitud.

„Miki merehädas” plaat on pühendatud minu esimese lauluõpetaja Ave Kumpase austuseks ja paljude laululaste, sealhulgas minu, teleema, Eve Viilupi, mälestuseks,” sõnab Võsa. Lisaks Hanna-Liinale laulavad plaadil ka Märt Avandi, Liisi Koikson ja Klara Mägi. Plaat ilmub Lastekaitsepäeval, 1. juunil.

Esitluskontserdid toimuvad 1.06 Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodus, 2.06 Iloni Imedemaal Haapsalus, 3.06 Viimsi Vabaõhumuuseumi Kingu talu hoovis, 8.06 Viljandi Rohelise maja kohviku hoovis, 9.06 Mooste mõisa saalis, 14.06 Saku Rehe küünis Üksnurme külas, 15.06 Rakveres Art Cafe hoovis, 16.06 Avinurme puiduaidas, 19.06 Lottemaal Pärnumaal ning 20.06 Kultuurikatlas Tallinnas. Piletid on müügil Piletilevis ning enne kontserti ka kohapeal.