USA juhtiv meediaväljaanne New York Times nimetas ERSO, dirigent Paavo Järvi, tütarlastekoori Ellerhein ja Eesti Rahvusmeeskoori koostöös tänavu valminud helikandjat märkimisväärseks saavutuseks ja aasta parimaks üllatajaks klassikalise muusika vallas.

Eestlaste tõlgendust Norra helilooja Edvard Griegi süidist “Peer Gynt” on saatnud rahvusvaheline edu — lisaks New York Times’ile, mis nimetab Järvi esitust briljantseks, on plaati esile tõstnud ka ajakirjad Grammophone ja Billboard.

Paavo Järvi sõnutsi on tal hea klapp nii rahvusmeeskooriga kui ka Ellerheina tütarlastekooriga. “Mulle meeldib, et nad naudivad oma tööd, et nende silmad säravad — kuid kõige tähtsam on seejuures ikkagi hea kvaliteet,” nentis ta. Plaadi väljaandjaks on plaadifirma Virgin Classics.

ERSO, dirigent Paavo Järvi, tütarlastekoor Ellerhein ja Eesti Rahvusmeeskoor võitsid mullu maailma mainekaimaks muusikaauhinnaks peetava Grammy auhinna. Paavo Järvi on Grammy nominent ka tänavu — ta kandideerib auhinnale parima koos orkestriga esineva instrumentalisti kategoorias.

Tegemist on Schumanni tšellokontserti sisaldava plaadiga, kus Järvi juhatab Prantsuse Raadio sümfooniaorkestrit ja kus soleerib tšellist Truls Mørk; kõlavad Schumanni tšellokontsert, Bruchi “Kol Nidrei” ning Blochi “Schelomo”

Dirigent Paavo Järvi sõnul on Truls Mørk üks parimaid tšelliste maailmas. “Oleme mõlemad eraldi Grammy võitnud, nüüd oleme koos Grammyle nomineeritud,” rääkis ta.

“Kena oleks, kui auhinna saaksime, aga huvitav on ka vaadata ja jälgida, mis sellest saab,” kõneles Järvi. “Minu jaoks oli ikka suurima tähtsusega Grammy võit ERSO, Rahvusmeeskoori ja tütarlastekooriga Ellerhein. See juhtis maailma tähelepanu ka Eesti muusikale — minu eesmärgiks on maailmale eesti muusikast ja muusikutest rohkem teada anda,” märkis Järvi.