Suurel Eesti Muusikaauhinnad 2013 auhinnagalal 14. veebruaril pärjatakse Nokia Kontserdimajas võitjad 16. kategoorias. Eesti Fonogrammitootjate Ühingu eestvedamisel 15. aastat toimuval võitjate valimisel ei võeta arvesse albumite müügitulu ega laulude raadioedu vaid professionaalse žürii hinnangut möödunud aastal salvestatud muusikale.

Žürii liikmed saavad hääletada 15 kategoorias. EFÜ poolt hääletuseks ettevalmistatud kandidaatide nimekiri on soovituslik. Žürii liikmed saavad hääletuse esimeses voorus ise kandidaate lisada. Hääletuse esimeses voorus selgub parimate pingerida ning teises voorus nominendid ja sellest tulenevalt võitjad.

Žürii liikmed ei pea hääletama igas kategoorias. Kui zürii liige tunneb, et ta ei soovi või ei ole piisavalt pädev mõnes kategoorias oma häält andma, siis see on lubatud. Hääletamine toimub puntisüsteemis 5-3-1. Žürii liige koostab oma pingerea, andes punktid ühele kuni kolmele parimale kandidaadile. Punkte saab anda ka ainult ühele või kahele kandidaadile. Hääletamine toimub selleks spetsiaalselt väljatöötatud programmi abil, mis võimaldab kandideerivaid teoseid kuulata ja muusikavideoid vaadata.

Lisaks toimub hääletus kategoorias Panus Eesti Muusikasse, mille hääletuses osalevad EFÜ liikmed. Hääletuse tulemused selguvad kahe nädala jooksul.