Festivali peaesinejateks on legendaarse Muddy Watersi bändi endine kitarrist Bob Margolin ja eelmisel aastal suisa neljas kategoorias USA bluusmuusika auhindadele nomineeritud Sugaray Rayford.

Kodumaine ansambel Revals toob pealavale Augustibluusi eriprojekti „Sinine, must ja kange", mille koosseisus löövad külalismuusikutena kaasa Jaanus Nõgisto, Tõun ja Mart Müürisepp. Compromise Blue 30nda juubelikontserdil astuvad külalistena lavale hip-hop grupp A-Rühm ning Ameerikas karjääri tegev eesti soost kitarrist Laur Joamets.

Esinejaterivis on viis Ameerika Ühendriikidest saabuvat ansamblit. Lisaks kodumaistele artistidele on esindatud veel Kanada, Itaalia, Jaapan, Rootsi, Soome, Läti ja Tšehhimaa. Festivali juhib armastatud Mait Malmsten.Näitleja, kes varem Augustibluusil vaid külastajana viibinud, peab uut ülesannet vastutusrikkaks ning suhtub oma rolli täie tõsidusega. „Ootan Augustibluusi ning kohtumist mitmete bluusimaailma tipptegijatega. See saab olema vägev kogemus," rääkis Malmsten.

Lisaks pealavale toimuvad kontserdid üheksal väiksemal laval, mis asuvad lisaks südalinnale veel Haapsalu Kuursaalis, raudteejaamas ning Rannarootsi keskuse terrassil. Tänase Õhtulehe vahelt leiab festivali erilehe, kus linnakaart koos ajakavaga, esinejate tutvustused ja palju muud huvitavat. Festivali passid on müügil Piletilevis, üksikute kontsertide piletid on võimalik soetada kohapealt. Lisainfot leiab festivali kodulehelt www.augustibluus.ee ning Facebookist.