Festivali külastajaid ootab viiel päeval ees 13 kontserti Postimehe laval ehk festivali pealaval. Pühapäeval, 9. juulil esineb pealaval seni edukaim Eesti bänd Vanilla Ninja. Postimehe laval näeb mitmeid eriprojekte, teatas korraldaja Delfile.

43 etteastet ootab ees sel aastal esmakordselt püstitataval Maailma Muusika Laval. Peaesinejateks on kolmapäeval 5. juulil Metsatöll (Eesti) ja 5’Nizza (Ukraina), reedel 7. juulil prantsuse šansoone esitav duett Minelle & Riton la Manivelle (Prantsusmaa) ning reggae-kollektiiv Hjalmar (Island), laupäeval 8. juulil Mad Sheer Khan (Prantsusmaa) ning pühapäeval 9. juulil reggaeton ja hip hop artist Norlan (Kuuba).

Elmari Folgiala toob 27 esinemist pärimuskultuuriharrastajailt. Jätkuvad paikkondade kultuuripäevad, mis eelmisel aastal tõid Tallinna Seto, Lääne-Virumaa, Mulgimaa ja Läänemaa kultuuritegijad. Sel aastal on folgiala kavas Pärnumaa, Eesti saarte, Raplamaa, Ida-Virumaa ja Võrumaa kultuuripäevad.

Uueks ettevõtmiseks on ka Õllesummeri esimene alafestival, mis hakkab kandma ULME festivali nime. Alternatiivkultuuri tutvustav ULME festival Õllesummeri raames pakub viiel pöörasel päeval juulis nuusutada uusi tuuli Eesti muusikas, näha vastuvooluujujaid ja muidu ulmelisi muusikanähtusi.

Õllesummeri jazzi- ja veiniaed toob 16 jazzmuusika kontserti. Ka jazziaia laval näeb just Õllesummeri jazzilavaks ette valmistatavaid erikontserte, sarnaselt möödunud aastale, kus Robbie Williamsi muusikat esitas jazziseades Ewert Sundja.

Selleaastane Õllesummeri avamine avapäeval, kolmapäeval 5. juulil toimub see aasta pealavalt ning on kavas omaetteseisva võimsa showprogrammina.