Järjekorralt kaheksandal Õllesummeril on esindatud 50 Eesti ja 50 muu maailma õllesorti, teatas ETAle Õllesummeri pressiesindaja Argo Kasela.

“Tänavuse Õllesummer uuendused on suur öölaulupidu laupäeval, sümfooniline rock-kontsert Rujaleidja pühapäeval ning näiteks ka leili võtmise võistlus ja rahvuslike riiete moedemonstratsioon.

Kolmapäeva õhtul toimus Õllesummeril ka telesaate Klaver Põõsas show, milles astuvad üles Jazz, Contra, Linnar Priimägi, Lauri Leesi, Hendrik Normann, Ingrid Tähismaa, Liis Tappo, Tarmo Leinatamm, Kirsti Timmer ja Imre Sooäär.

“Rõõm on näha, et festival on omandanud sellised mastaabid, et enam ei oskagi kõigile küsimustele vastata, mis festivalil toimub,” ütles Õllesummeri idee autor Riho Rõõmus. “Selleks on vaja tervet korraldusmeeskonda.” Rõõmus lisas, et Õllesummeri eesmärgiks on areneda Läänemere õllepealinnaks.

Tänavuse Õllesummeri avavad Õllekuningas ning Tallinna abilinnapea Liisa Pakosta. Kui eelmisel aastal sai summer tänavad, siis sel aastal ka kindlustornid ning liiklusreguleeringud. Kasela ütles, et nii nagu Tallinn, nii kasvab ja areneb ka summer iga aastaga.

“Õlleallee pikkus on 250 meetrit ning erinevaid esinemiskohti on 15, sealhulgas neli suurt lava, kus esinevad erinevad Eesti artistid.

Festivali territoorium on 152.834 ruutmeetrit ning kogueelarve on ligi kümme miljonit krooni. Keskmine õllehind on Kasela sõnul 25 kuni 30 krooni ning neile, kes õlut ei armasta, on saadaval ka karastusjoogid ja siidrid. Siseruumides on ka kangemad joogid.

“Tänavu on Õllesummeril põhjalikult on uuenenud ka rahvuskultuuri ala, kus demonstreeritakse eestlaste tavalist külaelu keskajast saadik.

Õllesummer kestab iga päev kellani üheni öösel. Pool tundi hiljem väljuvad Oru väravate juurest eribussid Lasnamäele, Õismäele ja Mustamäele.