Hetkel Suurbritannias tuuril viibiv HIM on eelkõige tuntud oma rokkballaadidega.

Suure edu maailmas tõi HIM’ile 1999. aasta album “Razorbalde Romance”, millel on bändi ühed kuulsamad lood “Join Me In Death” ja “Right Here In My Arms”. HIMi hittkollektsiooni kuuluvad ka järgnevate plaatide singlid “The Funeral Of Hearts”ja “In Joy And Sorrow”.

HIM on peale mitmeaastast pausi taas naasnud suurtele lavadele. Bänd oli mõnda aega aktiivsest kontserttegevusest eemal, sest salvestas uut albumit.

Selle aasta veebruaris ilmus HIMi seitsmes stuudioalbum “Screenworks Love in Theory and Practice”, mille esimene singel “Heartkiller” on edukas ka Eesti raadiojaamades.

Ungarlasest ema ja soomlasest isa peres sündinud 33aastase HIMi liidri Ville Valo suurimateks mõjutajateks muusikas olid Kiss, Black Sabbath ja Iron Maiden. Noor Ville töötas enne kuulsaks saamist isa erootikapoes, üritades samal ajal erinevate bändide koosseisus läbi lüüa.

Ville Valo tekstides, muusikas ja artistlikkuses domineeriv surma ja armastuse teema on ekslikult andnud alust kuulujuttudele nagu kuuluks Ville Valo mõnda kultuslikku organisatsiooni. Artisti staarilik imago ja tema “paha poisi” käitumismaneer on HIMile mitmeid kordi pööranud meedia negatiivset tähelepanu, soodustades vastukaaluks tema tohutult suure fännbaasi kiiret kasvu.

Summer 2010 @ Õllesummer toimub 14.-17. juulini Tallinna Lauluväljakul. Festivali piletid on müügil Piletilevi müügipunktide ja Statoili jaamades üle Eesti. Ühepäeva pileti hind on 195 krooni ning festivali pass maksab 450 krooni.