Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul on suurejoonelise eriprojekti kokkutulekuks mitu põhjust: "Kuigi Gunnar Grapsi tunti enim kui rokkmuusikut, on suur osa tema loomingust olnud bluus. Lisaks oli Graps tihedalt seotud ka Augustibluusiga, olles seni kõige pikaajalisema festivali konferansjee," selgitas Ukareda.

Kontsertprogrammi Kummardus Gunnarile raames astuvad lavale Jaak Ahelik, Ott Lepland, Nevil Blumberg, Emil Rutiku, Mikk Tammepõld, Laur Joamets, Raul Ukareda, Urmas Vare, Madis Arro, Freddy Tomingas, Mait Paldra jt.

Sel aastal sai Magnetic Bandi trummari Jaak Aheliku eestvedamisel kaante vahele ka aastaid plaanitud mammutprojekt - kolmikplaat, millel tegi kaasa üle 160 muusiku.

Magnetic Band ja sõbrad on üks kahest seekordse festivali kodumaisest eriprojektist. Teine neist, mis kannab nime Ladies in Blues, toob lavale parimad jazz- ja bluusmuusikud Eestist ja Soomest, solistid Birgi Varjuni, Liis Lemsalu ja Birgit Õigemeele ning taustalauljatena ansambli Soul Militia liikmed.

Pidevalt täienevalt festivali kodulehelt www.augustibluus.ee on võimalik leida lisaks esinejate tutvustustele ka praktilist informatsiooni majutuse, transpordi ja pileti hindade kohta. Aprilli lõpuni on Piletilevi müügikohtades ning internetkeskkonnas müügil sooduspiletid. Festivali pass tagab sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele.