“Lugesin täna Eesti ekspressis ilmunud artiklit Maikeni poolt ja WAF koolis õpetatava tehnika kohta ja ausaltöeldes teeb selle lugemine mind kurvaks ja nõutuks,” tõdeb Lepland oma kirjutises.

“Olles juba 12 aastat ise aktiivselt Maikeni juures seda vokaaltehnikat õppinud, võin käsi südamel ja 100% meelekindlusega öelda, et kõik väited selle tehnika ebatervislikkuse ja kahjulikkuse kohta, on täielikud valed,” jätkab Lepland kirglikult.

“Käisin ise ka aastaid enne Maikeniga kohtumist paljude erinevate vokaalpedagoogide juures, aga just Maikeni käe all õpitud vokaaltehnikaga tundsin esimest korda ja tunnen siiani, et asi on õige,” jagab Lepland enda kogemusi.

“Julgen täie tõsiduse ja absoluutse kindlusega öelda seda, et olen täna lauljana see, kes ma olen just tänu Maikenile ja tema õpetatud vokaaltehnikale,” on Ott meelekindel ja lisab, et 12 aasta eest, mil ta Maikeniga kohtus, oli tema näol tegemist vaikse ja tasasel häälel laulva ja tohutult ebakindla artistiga.

“Tänu tema näpunäidetele, suutsin avaneda ja hakata kasutama oma häält hoopis julgemalt, enesekindlamat ja mis kõige tähtsam — õppisin kasutama oma häält õigesti. Tänase päevani on just Maiken see inimene, kelle poole ma pöördun, kui vajan abi vokaalsete probleemide lahendamisel ja olen ka alati tohutult palju abi saanud ja suutnud just tänu temale ja sellele tehnikale oma vokaalsed probleemid seljatada,” lisab Ott.

“Kui osalesin superstaari saates, oli ka minul teise ja kolmanda finaalsaate ajal häälega suuri probleeme, kuid just Maiken oli see, kes suutis need probleemid lahendada ja mulle hääle tagasi anda,” kirjeldab Lepland enda kogemusi superstaarisaate ja Maikeniga.

“Aastal 2012 enne Eurovisiooni tegime me Maikeniga poolteist kuud iga jumala päev vokaalseid harjutusi ja trenni selleks, et Eurovisioonil kõik vokaalselt õnnestuks ning hääl oleks korras ja vormis,” kirjeldab Ott enda ja Maikeni koostööd ning perioodi, mil ta Eurovisiooniks valmistus.

“Kui Maikeni poolt õpetatav tehnika oleks nii kahjulik ja ebatervislik, nagu siin väidetakse, siis poleks ma ju Eurovisioonil pidanud suust piuksugi välja saama, või kuidas?” tõstatab Lepland terava küsimuse.

“Kui poleks olnud Maikenit, kes mind kogu selle Eurovisiooni ajal toetas nii vokaaltehniliselt kui ka emotsionaalselt, poleks ma suutnud “Kuulat” seal korralikult ära laulda,” jääb Lepland enesele kindlaks.

“Olen just tema abi, nõu ja jõuga osalenud kõikides suuremates teleprojektides. Võin käsi südamel öelda, et ei oleks ilma tema abita ära laulnud raskeid vokaalseid lugusid saatesarjas “Laula mu laulu” ja kindlasti poleks ma ilma tema abita suutnud ära laulda ka Tõnis Mägi “Koitu”, mida Näosaate finaalis esitasin,” jätkab Lepland Maikeni abi kõrgelt hindamist.

“Sõnadest jääb puudu kui palju on WAF-koolis ja Maikeni poolt õpetatav tehnika mind aidanud — tohutult palju! Olen tänu Maikenile ja Sadolini tehnikale täna just see laulja, kes ma olen,” ei ole Ott kiitusega kitsi.

Täna õhtul on eetris saade ”Radar”, mis Ott Leplandi sõnul peaks loosse pisut rohkem selgust tooma.