Aprillis sõlmis Pärnu veefestival Watergate Jaak Ahelikuga lepingu, mille kohaselt peaks Dave Benton koos Tanel Padari ja Jay Dayga koosseisus La ment esinema 14. juulil Pärnus Watergatei festivalil, kirjutas Eesti Päevaleht.

Bentoni esindaja Lauri Laubre sõnul aga astub Benton samal ajal üles hoopis Firenight festivalil Haapsalus. Muusikaärimehe kinnitusel olid Firenighti esinejad välja kuulutatud enne Watergate’i, ja ka Haapsalus pidid Padar ja Benton koos esinema.

“Tean seda paketti, mida Ahelik pakkus, seal on kirjas, et esineb La ment, kus võivad esineda nii Padar kui Benton. Ühtegi lepingut selle kohta, et seal esineb Dave Benton, ma näinud ei ole,” rääkis Laubre ajalehele. “Bentonil ei ole selleks päevaks ühtegi siduvat lepet peale Firenighti.”

Kompromissina on Laubre nõus, et Benton esineb Watergate’il pühapäeval, aga oma sooloprojektiga ja ilma Tanel Padarita.

“Ta esineb üksi või ei esine üldse,” kinnitas Laubre.

Watergate’i peakorraldaja Priit Valkna väitel on tal kehtiv kirjalik leping Padari ja Bentoni ühise esinemise kohta Watergatei festivalil.

“Kui kirjalik leping pole alus kontserdi toimumiseks, siis mis on?” küsis Valkna. Tema sõnul ei ole talle teatatud, et üks pool mingil põhjusel ei saa lepingut täita.

Watergate’i korraldaja peab Bentoni esinemise väljareklaamimist Firenightil kõlvatuks konkurentsiks ja kaalub konkurentsiametisse pöördumist.