Rahvusvahelise laulukirjutajate konkursi (International Songwriting Competition) Performance kategoorias ei hinnatud mitte pelgalt laulukirjutamisoskust, vaid lugu kui tervikut - instrumentaali, meloodiat, arranžeeringut, sõnu, loovust ja loo üldist kandvust."

Avoid Dave'i loominguline mootor Taavi Paomets peab elektroonika ja souliliku akustilisuse vahel mängleva singli tugevuseks lihtsust, mis on põimitud ootamatuste ja vaikusega. "Fire'i sõnum ei varja endas peidetud tagamõtet, vaid tuleb lüürikas selgelt välja - see räägib südame sütitamisest selle kõige siiramas tähenduses," kirjeldab Taavi uut lugu.

Loo kaasautor, produtsent ja DJ Sander Mölder peab loo põhiliseks tugevuseks selle kirjutamise spontaansust. "Me ei mõelnud mitmeid kordi ümber, vaid kõik esimesed mõtted läksid sisuliselt käiku. Selles mõttes on lugu "Fire" puhas igasugusest ülemõtlemisest," kirjeldab Mölder loomisprotsessi ning lisab, et tema ja Taavi koostöö toimis ökonoomselt ning üksteist täiendatavalt.

Julgust ja omapära peab Paomets ka üheks edu võtmeks. "Kõik, mida me suudame väikeses Eestis välja mõelda, on ikkagi piisaks ookeanis. Just selle peamegi oma tugevuseks pöörama," julgustab Taavi teistest erinema.

Kokku laekus International Songwriting Competition'ile üle 16 000 loo 137st erinevast riigist, mis jagunesid 24 erinevasse kategootiasse. Eelmiste aastate võitjate sekka kuuluvad muuhulgas maailmakuulsad nimed nagu Vance Joy, Gotye, Bastille, Passenger, Kimbra, Omar Sosa, King Charles jpt. "Fire" on kolmas singel Avoid Dave'i sügisel ilmuvalt albumilt "Up Against the Glass".

Kuula Avoid Dave võidulugu "Fire" siit.