Peetri Tuuliku suveaiast alguse saanud populaarsed muusikaõhtud kolivad sügiseste ilmade korral Noblessneri valukotta. Mahlamütsi eesvedaja Egert Ermel ütles, et inimeste suure huvi tõttu suvel on renditud mahukamad ruumid tagamaks kõigile muusikanautlejatele meeldejääv kultuurielamus. Esimene üritus kannab nime Mahlamüts esitleb: Onni Boi x Gram-Of-Fun x Fopaa!. 

Ermeli sõnul on avaürituse põhirõhk kodumaiste ja välisartistide esinemistel ning sellest sündival sünergial. “Toome üheks õhtuks kokku bändid Eestist ja Soomest, et saaksime naabritega jagada, kui vägevat muusikat me mõlemad loome,” räägib Ermel. 

Peaesinejaks on Soome uuekooli elektro-pop muusika produtsent Onni Boi. 2017. aastal oma esikalbumiga “OB” naabrite juures huviorbiiti tõusnud ja mullu Sweet Spotil esinenud Onni Boi elektroonilised kompositsioonid kätkevad endas nii kaunismelanhoolseid meloodiaid kui tempokaid bassiseid käike. Sel aastal andis artist välja oma teise EP nimega “They’re Good But They’re Not Funny Like You”.

Kodumaist kaalu lisab muusikalisele programmile eestlaste südametesse end gruuvinud soul’i ja funk’i viljelev Gram-Of-Fun. Bändi tuumiku moodustavad solist Kristel Aaslaid, DJ-d Jaan Jaago ja Philip Nikolajev ning Martin “Muudu” Kuut. Live-koosseisus saab näha veel Raul Ojamaad ning bassist Kostja Tsõbulevskit. Bänd on tegutsenud kaks aastat ning tuuritanud erinevaid festivale mööda (Sweet Spot, I Land Sound, Juu Jääb). Sel aastal andis kollektiiv välja oma esikalbumi “Second Breakfast”. 

Lisaks muusikale hakatakse Ermeli kinnitusel pakkuma üritustel toekat meelelahutust või kunsti. Seekord on inimesi kutsutud naerutama eestikeelne stand-up comedy Fopaa!. Populaarse rühmituse etteasteid võib iseloomustada kui põrandaalune punkkontsert, mis on energiline, lõbus ning tervislikus koguses piinlik. Kõik selle nimel, et saaks head nalja!

Mahlamütsi avaüritusel esitletakse esmakordselt Gram-Of-Funi looduslikku mate tee ja sidruni maitselist energiajooki, mille tootjaks on Punch Drinks. Tegemist on teadaolevalt Eesti esimese bändiga, kelle joogiga saab janu kustutada.