Etnoproget mängiv Pantokraator on unikaalne nähtus Eesti rock-muusikas. Rock'i folgi ja näiteks William Shakespeare'i luulega kombineerides loob bänd värviküllaseid helimaastikke, esitades oma loomingut harukordse jõu ja ekspressiivsusega.

Tartus, 14. detsembril 1981. alustanud elementaarse pillimänguoskuseta koolipoiste unistusest kasvas välja bänd, mis on tänaseks andnud välja viis helikandjat, toonud lavale kaks rock-etendust, osalenud arvukates teatritükkides ning esinenud kõigil suurematel Eesti rock-festivalidel.

2009. aastal ilmus album „Tormidesööjad“ ning bändi kirevat ajalugu käsitlev „Valge Raamat“.

Pantokraatori koosseis:

Lauri Saatpalu (laul)
Triinu Taul (laul, torupill)
Kaie Mikheim (laul, torupill)
Roland Puusepp (trummid)
Henno Kelp (bass)
Taavi Langi (kitarr)
Erik Sakkov (süntesaatorid)
Ergo Ehte (heli)

Juubelikontserdil astuvad lisaks tänasele koosseisule lavale ka Jaan Sööt, Tõnu Raadik, Kalle Vilpuu, Liina Olmaru, Anne Türnpu, Viktor Vassiljev, Mait Karm, Aivar Otsing, Andres Moro, Romet Pott, Maarja Soomre ja teised, kes on Pantokraatori erinevatel eluetappidel bändiga oma annet ja jõudu jaganud. Lõpulugudeks tuleb lavale suisa 35 kunagi Pantokraatoris mänginud tegelast korraga.

Ekraanidelt saab näha unikaalseid kaadreid Eesti rock-muusika ajaloost, esitamisele tuleb läbilõige ansambli loomingu paremikust.